Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Πίτσα-πίτα με χωριάτικα λουκάνικα

Συνταγή της ημέρας: Πίτσα-πίτα με χωριάτικα λουκάνικα

 Πίτσα-πίτα με χωριάτικα λουκάνικα απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου 

Εκτέλεση
Για τη σάλτσα: Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2΄-3΄ να γίνει διάφανο. Προσθέτουμε τα μανιτάρια με το ψιλοκομμένο σκόρδο και τα αφήνουμε για 4΄-5΄ να πιουν τα υγρά τους. Σβήνουμε με το κρασί. Αφού τα μανιτάρια στεγνώσουν στην κατσαρόλα ρίχνουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 7΄-8΄ τη σάλτσα σε δυνατή φωτιά να πυκνώσει. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά προς το τέλος του βρασμού. Αφαιρούμε το περίβλημα από τα λουκάνικα και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Τα ψήνουμε πατώντας τα να διαλυθούν για 3΄-4΄ και να πάρουν χρώμα. Τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
Για τη ζύμη: Βάζουμε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο σε μπολ. Ρίχνουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο αλεύρι. Διαλύουμε το μέλι και το αλάτι σε λίγο χλιαρό νερό. Το ρίχνουμε στο αλεύρι. Λίγο λίγο προσθέτουμε νερό στο αλεύρι ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μια ζύμη αφράτη που δεν κολλάει στα χέρια. Βγάζουμε τη ζύμη στον πάγκο και τη ζυμώνουμε για 5΄-6΄. Πρέπει να είναι εύπλαστη και απαλή. Τη βάζουμε σε λαδωμένο μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε σε ζεστό σημείο να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 45΄ έως 1 ώρα.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι. Πιέζουμε με τα δάχτυλα και καλύπτουμε το ταψί και τα τοιχώματα ελαφρά. Αφήνουμε 5΄ σκεπασμένη τη ζύμη. Απλώνουμε τη σάλτσα. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 20΄. Βγάζουμε με προσοχή το ταψί από το φούρνο και πασπαλίζουμε με τα τυριά. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για επιπλέον 10΄ μέχρι να ροδίσει το ζυμάρι και να λιώσουν τα τυριά. Αφήνουμε να κρυώσει 5΄-10΄ και σερβίρουμε.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ: Στο χρόνο προετοιμασίας να υπολογίσετε επιπλέον το χρόνο που απαιτείται για να φουσκώσει η ζύμη.

Η συνταγή παρουσιάστηκε και στην εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1» στις 24/11/2011.
Mερίδες: 6
Χρόνος Προετοιμασίας: 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 30 λεπτά

Υλικά
• Για τη σάλτσα
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο
• 250 γραμμ. μανιτάρια σε φέτες
• 2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
• 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• λίγη ρίγανη
• λίγος βασιλικός αποξηραμένος
• 2 χωριάτικα λουκάνικα
• Για τη ζύμη
• 2½ φλ. τσαγ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 2 κ.γλ. μαγιά σε σκόνη
• 1 κ.σ. μέλι
• 1 κ.σ. καλαμποκάλευρο
• 1/2 κ.γλ. αλάτι
• 2 κ.σ. ελαιόλαδο
• όσο σηκώσει νερό χλιαρό
• 1½ φλ. τσαγ. μοτσαρέλα τριμμένη (μπαστούνι)
2-3 κ.σ. παρμεζάνα ή πεκορίνο τριμμένο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon