Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Μούς Βερίκοκο-γιαούρτι με πτι μπερ

Συνταγή της ημέρας: Μούς Βερίκοκο-γιαούρτι με πτι μπερ


Μούς Βερίκοκο-γιαούρτι με πτι μπερ: Απόλαυση για απαιτητικούς της πλούσιας γεύσης! Με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη.

Χρόνος προετοιμασίας: 30-40’

Υλικά για 8 μερίδες

  • 2 πακέτα (225g) πτι-μπερ
  • 500g βερίκοκα κομπόστα
  • 250g γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 150g (8 κ.σ κοφτές) ζάχαρη καστανή
  • 15g ζελατίνη σε σκόνη
  • 40ml (2 κ.σ ή 1 σφηνάκι) κονιάκ
  • 250ml (1 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 750ml (3 κούπες) φρέσκο γάλα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Φύλλα φρέσκου δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Αλέθουμε στο μίξερ τα βερίκοκα να γίνουν πολτός. Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Κατόπιν σε ένα μπολ με λίγο ζεστό νερό λιώνουμε τη ζελατίνη ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί.

2. Ενσωματώνουμε τα βερίκοκα με τη ζελατίνη, ρίχνουμε το κονιάκ και τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι χρησιμοποιώντας το σύρμα χειρός για να ενωθούν τα μίγματα.
3. Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα σε κρύο γάλα χωρίς να μαλακώσουν και καλύπτουμε την επιφάνεια του πυρέξ. Στρώνουμε την μισή μους από πάνω, συνεχίζουμε με μπισκότα κατά τον ίδιο τρόπο και τελειώνουμε με την μους.
4. Γαρνίρουμε με κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί δημιουργώντας ροζέτες πάνω στο γλυκό. Σερβίρουμε με φρέσκα φύλλα δυόσμου.

Διατροφικό σχόλιο: Τα συστατικά που περιλαμβάνονται στη συγκεκριμένη συνταγή προσφέρουν άφθονο ασβέστιο και βιταμίνη D για γερά δόντια και οστά, ενώ σε συνδυασμό τις πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας του αυγού προσφέρουν άριστης ποιότητας δομικά συστατικά για τη μυϊκή ενδυνάμωση. Τα μπισκότα είναι πολύ πλούσια σε δημητριακά (κατά μέσο όρο 70%), που αποτελούν τη βάση της μεσογειακής διατροφής και σημαντική πηγή ενέργειας.

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 268 in Vitro μέτρηση

Σημείωση:Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.


Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon