Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Μίνι κεμπάπ με μελιτζάνες και σάλτσα ντομάτας

Συνταγή της ημέρας: Μίνι κεμπάπ με μελιτζάνες και σάλτσα ντομάτας

 

Μίνι κεμπάπ με μελιτζάνες και σάλτσα ντομάτας απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου .

 

 Υλικά

  • 500 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς (μία φορά περασμένο από τη μηχανή του κιμά)
  • 6 μικρές τσακώνικες μελιτζάνες
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. μπαχάρι
  • Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 3 ώριμες ντομάτες χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζ. βραστό νερό
  • 2 κ.σ. πετιμέζι
  • Ψημένες πίτες και γιαούρτι για το σερβίρισμα

1. Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε φέτες σε μέγεθος μπουκιάς. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά και το τριμμένο κρεμμύδι, προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το μπαχάρι και ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε σε μικρά κεφτεδάκια.

2. Εναλλάξ περνάμε τα κεφτεδάκια σε πλακέ σουβλιά με τη μελιτζάνα. Γεμίζουμε 6 σουβλιά. Ψήνουμε στο γκριλ για 4΄ από κάθε πλευρά. Τα αφήνουμε στην άκρη.

3. Για τη σάλτσα: Ζεσταίνουμε το λάδι σε μικρή και βαθιά κατσαρόλα. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για λίγα λεπτά να μαραθεί. Ρίχνουμε την πιπεριά ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε τον πελτέ, τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Σιγοβράζουμε για 5΄.

4. Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και το πετιμέζι. Αφήνουμε να βράσει για 5΄, να πυκνώσει.

5. Βουτάμε τα μισοψημένα κεμπάπ στην κατσαρόλα με την πυκνή σάλτσα (όπως είναι με τα σουβλιά). Αφήνουμε τη σάλτσα να κοχλάζει ελαφρά και τα κεμπάπ να ποτίσουν ντομάτα και να ρουφήξουν για 10΄-15΄.

6. Σερβίρουμε με ψημένες πίτες και μπόλικο γιαούρτι.

μερίδες 6

Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά

Χρόνος ψησίματος 15 λεπτά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon