Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ με στρατσιατέλα & μπάλες παγωτό καραμελέ με σοκολατένια κρούστα

Συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ με στρατσιατέλα & μπάλες παγωτό καραμελέ με σοκολατένια κρούστα

Μιλφέιγ με στρατσιατέλα & μπάλες παγωτό καραμελέ με σοκολατένια κρούστα

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220ο C στον αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα στην λαμαρίνα, απλώνουμε την σφολιάτα στο ταψί και την τρυπάμε παντού με πηρούνι. Ψήνουμε για 10-15’ να ροδίσει. Την αναποδογυρίζουμε και την πατάμε να ξεφουσκώσει. Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15’ περίπου έως ότου ροδίσει καλά και γίνει τραγανή . Την αφήνουμε στη σχάρα να κρυώσει.
Με μεγάλο κουτάλι παγωτού, παίρνουμε μπάλες παγωτό και τις ακουμπάμε σε δισκάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Αφήνουμε στην κατάψυξη να σφίξουν καλά.
Σπάμε σε κομμάτια την σφολιάτα (τρίμματα) και κυλάμε μέσα τις παγωμένες μπάλες παγωτού να κολλήσουν σφολιάτα. Τις βάζουμε σε πιάτο, ρίχνουμε τρίμματα σφολιάτας και άχνη ζάχαρη. Γαρνίρουμε με κακάο ή σιρόπι σοκολάτα.

Υλικά
▪ 1 φύλλο σφολιάτας
▪ 250 γρ. παγωτό στρατσιατέλα
▪ Ζάχαρη άχνη
Κακάο

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon