Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ με Cream Crackers και κρέμα ανανά απο τον Δημήτρη Γρηγοράκη

Συνταγή της ημέρας: Μιλφέιγ με Cream Crackers και κρέμα ανανά απο τον Δημήτρη Γρηγοράκη

 

”Μιλφέιγ με Cream Crackers και κρέμα  ανανά”μία ιδιαίτερη συνταγή πλήρης σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και σε σύνθετους   υδατάνθρακες.

 Υλικά για 8 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας 30΄-40΄

2 πακέτα cream cracker σίτου

250ml (1 κούπα) γάλα με χαμηλά λιπαρά

Ζάχαρη άχνη

 

Υλικά κρέμας 

1 lt (4 κούπες) γάλα φρέσκο με χαμηλά λιπαρά

1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου

80g (4 κ.σ.) ζάχαρη καστανή

1 μικρή κονσέρβα ανανά.

  • 288kcal
  • 10gr πρωτεΐνης
  • 4γρ λιπαρών
  • 45γρ υδατανθράκων

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 240

Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 6%

Εκτέλεση 

2) Ζεσταίνουμε το μισό λίτρο γάλα με τη ζάχαρη και το υπόλοιπο μισό λίτρο γάλα το ανακατεύουμε με το άνθος αραβοσίτου, μέχρι να διαλυθεί.

3) Ανακατεύουμε και τα δύο μίγματα μαζί μέχρι η κρέμα να πήξει. Κατεβάζουμε την κρέμα από την φωτιά και όταν είναι χλιαρή προσθέτουμε τον ανανά κομμένο σε κυβάκια.

4) Βουτάμε τα cream cracker σίτου ένα ένα στο γάλα και τα στρώνουμε σε ένα πύρεξ.

5) Απλώνουμε τη μισή κρέμα πάνω στα κράκερ και επαναλαμβάνουμε με μία ακόμη στρώση cream cracker σίτου, που τα έχουμε βουτήξει και αυτά στο γάλα και τελειώνουμε με μια στρώση κρέμα.

6) Γαρνίρουμε με σπασμένα κράκερ και λίγη ζάχαρη άχνη, τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει.

7) Σερβίρουμε το γλυκό σε κομμάτια, και γαρνίρουμε με φέτες ανανά.

Διατροφικό σχόλιο: Μία ιδιαίτερη συνταγή πλήρης σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας και σε σύνθετους υδατάνθρακες. Η μυϊκή ενδυνάμωση και η άμεση παροχή «γρήγορης» ενέργειας αποτελεί το διπλό όφελος αυτής της γευστικής πρότασης. Επιπρόσθετα, η συνταγή αυτή παρέχει ασβέστιο και φώσφορο, τα οποία είναι απαραίτητες θρεπτικές ουσίες  για την ενδυνάμωση των οστών την προστασία των δοντιών και για την ενίσχυση της όρασης.

Σημείωση: Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε! Κυκλοφορεί σε όλα τα βιβλιοπωλεία από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Αθήνα 2012.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon