Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας : Μεθυσμένα πολύσπορα κριτσίνια με ντιπ γιαουρτιού

Συνταγή της ημέρας : Μεθυσμένα πολύσπορα κριτσίνια με ντιπ γιαουρτιού

Υλικά
Για τα κριτσίνια
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
1 φλ. σπορέλαιο
1 κ.γ. αλάτι ( κοφτό)
Μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του όσο σηκώσει

Για την επικάλυψη
1 φλ. ανάμεικτους σπόρους, κολοκυθόσπορο, ηλιόσπορο, λιναρόσπορο κτλ.
1 φλ. σουσάμι

Για το ντιπ
1 γιαούρτι στραγγιστό ( 200γρ.)
1 φλ. τυρί κρέμα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
½ κ. γ. αλάτι
1 κ. σ. ζάαταρ ( μείγμα μπαχαρικών που θα βρείτε σε καταστήματα μπαχαρικών)
λίγο ελαιόλαδο

Για τα κριτσίνια
Σε μπολ βάζουμε το κρασί, το σπορέλαιο, το αλάτι και το πιπέρι και τ’ ανακατεύουμε με το κουτάλι. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το κουτάλι να διαλύεται. Όταν μαζευτεί σε μπάλα είναι έτοιμο. Δεν θέλει πολύ ζύμωμα. Η ζύμη πρέπει να είναι απαλή, εύπλαστη και λαδερή όπως του μελομακάρονου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160C αέρα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δύο λαμαρίνες. Πλάθουμε κομμάτια ζύμης σε λεπτά (0,5 εκ.) κορδόνια. Κόβουμε σε μήκος 10 εκ. ανακατεύουμε σπόρους και σουσάμι. Τους αραδιάζουμε στον πάγκο. Κυλάμε κάθε κριτσίνι πάνω στους σπόρους πιέζοντας απαλά να κολλήσουν στην επιφάνεια. Αραδιάζουμε στις λαμαρίνες. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν απαλά για 30’ περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Για το ντιπ
Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί, το ελαιόλαδο, το τυρί και το μισό ζάαταρ. Παγώνουμε το μείγμα. Το απλώνουμε με κουτάλι σε πιατέλα κάνοντας λακούβες με την ανάποδη του κουταλιού ( όπως στη ταραμοσαλάτα). Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ζάαταρ.
Σημείωση
ΖΑΑΤΑΡ : Λιβανέζικο μείγμα μπαχαρικών για κρέατα, ζύμες και σάλτσες. Αποτελείται από θυμάρι αποξηραμένο, σουμάκ, καβουρδισμένο και αλεσμένο σουσάμι και αλάτι. Το βρίσκετε σε παραλλαγές.
μερίδες 25
Χρόνος Μαγειρέματος 30 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 30 λεπτά

Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon