Λουκουμάδες γιαουρτιού απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μπολ. Προσθέτουμε τη μαγιά και τη μαστίχα. Κάνουμε λακούβα στη μέση.Διαλύουμε το μισό αλάτι στο νερό. Το προσθέτουμε στο γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά. Το προσθέτουμε στο αλεύρι. Με κουτάλι στο κέντρο ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο, λείο χυλό. Ο χυλός δεν πρέπει να είναι σφιχτός γιατί οι λουκουμάδες δε θα είναι αφράτοι και τραγανοί. Σκεπάζουμε καλά το χυλό και τον αφήνουμε να σταθεί για 30′ να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Τηγανίζουμε σε φριτέζα η βαθιά κατσαρόλα. Γεμίζουμε κατά το 1/3 με ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει με σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε το αριστερό χέρι στον φουσκωμένο, αραιό πλέον χυλό ( όσο μένει να φουσκώσει η ζύμη αραιώνει ελαφρά η σύστασή της). Κλείνουμε την παλάμη σε μπουνιά και πιέζουμε το χυλό προς τα πάνω. Με κουταλάκι βουτηγμένο στο λάδι ή σε νερό κόβουμε μπαλάκι λουκουμά και το ρίχνουμε σε ζεστό λάδι. Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τους υπόλοιπους λουκουμάδες. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά γυρίζοντάς τους για 2′-3′, να ροδίσουν καλά. Τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Σερβίρουμε αμέσως με λιωμένη σοκολάτα, ή μέλι και κανέλα.Οι λουκουμάδες τρώγονται όσο είναι ζεστοί και τραγανοί.
Υλικά
• 500 γρ. αλεύρι μαλακό
• 1 φακελάκι μαγιά σκόνη
• 1 κ.γ. αλάτι
• 1 κεσεδάκι γιαούρτι
• 1 1/4 φλ. νερό χλιαρό
• 1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη
• ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• Για το σερβίρισμα
λιωμένη σοκολάτα
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube