Κορκοτό, μια εύκολη και οικονομική πίτα χωρίς φύλλο που θα φτιάξετε σε λίγα λεπτά!
Υλικά
1. 1 lt. φρέσκο γάλα κατά προτίμηση κατσικίσιο
2. 1/4 φλ.τσαγιού ελαιόλαδο
3. 5 αβγά
4. 2 φλ.τσαγιού τρίμματα φέτα
5. 1 φλ.τσαγιού τραχανάς
6. 2 φλ.τσαγιού αλεύρι
7. 2-3 κ.σ. βούτυρο γάλακτος
8. 1 κ.σ. βούτυρο γάλακτος για το ταψί
9. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.σ. αλάτι
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τ’ αβγά και τα χτυπάμε με σύρμα να διαλυθούν. Προσθέτουμε το γάλα, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα , το αλεύρι και τον τραχανά. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε ρηχό μεγάλο ταψί για πίτα. Αδειάζουμε τον πηχτό χυλό σε λεπτή στρώση 1 με 1, 5 εκ. ύψος. Από πάνω σκορπάμε μικρά κομματάκια βούτυρο. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 18O C για 30 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια. Όσο πιο λεπτό γίνει το κορκοτό τόσο πιο τραγανό και νόστιμο είναι.
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube