Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόπιτα με ξυνομυζήθρα σε κανταΐφι

Συνταγή της ημέρας: Κολοκυθόπιτα με ξυνομυζήθρα σε κανταΐφι

Κολοκυθόπιτα με ξυνομυζήθρα σε κανταΐφι

Υλικά

  • 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
  • 3 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό κολοκύθια
  • 2 καρότα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 φωλιές φιδέ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό
  • ½ ματσάκι άνιθο
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 1 φλ. ξυνομυζήθρα
  • 400 γραμ. φέτα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κολοκύθια και τα τρίβουμε σε χοντρό τρίφτη. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι και αλατίζουμε. Τα αφήνουμε να σταθούν και τα στύβουμε καλά.
Κόβουμε τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και μαραίνουμε τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Προσθέτουμε τα κολοκύθια και τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε. Προσθέτουμε καρότο τριμμένο και μυρωδικά ψιλοκομμένα. Προσθέτουμε τα τυριά και τα χτυπημένα αυγά. Σπάμε τον φιδέ στη γέμιση και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε το κανταΐφι με βουτυρωμένα δάχτυλα. Στρώνουμε το μισό σε λαδωμένο ταψί και καλύπτουμε με την γέμιση. Τέλος στρώνουμε το υπόλοιπο κανταΐφι.

Ψήνουμε στους 180 C αέρα για 45’ να ροδίσει καλά το κανταΐφι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon