Κολοκυθόπιτα μία εύκολη και γρήγορη συνταγή την οποία δίνει στο www.Life2day.gr η Παναγιώτα Καρακασίδου διαιτολόγο-διατροφολόγο. Επιστημονικός συνεργάτης MediDiatrofi.
Υλικά που χρειαζόμαστε:
• 1 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
• 1 φλιτζάνι αλεύρι άσπρο (ή και αυτό ολικής άλεσης)
• 3 κουταλιές ελαιόλαδο
• 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
• 6-8 κολοκύθια
• μία σκελίδα σκόρδο
• ένα κρεμμύδι
• δυόσμο, μαϊντανό ή άνηθο
• 250 γρ. τριμμένο τυρί φέτα ή ανθότυρο
• 2 αυγά
• 2 κουταλιές ελαιόλαδο
Τρόπος παρασκευής:
Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο τρίφτη (στην μεγαλύτερη πλευρά) τα αφήνουμε στο σουρωτήρι για να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, το σκόρδο και τον άνηθο, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε συνεχώς, στην συνέχεια προσθέτουμε το τριμμένο τυρί και χτυπημένα τα αβγά, ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να έχει μια καλή ομοιογένεια. Προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο, μισό κουταλάκι αλάτι, ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια. Λαδώνουμε με ένα πινέλο το ταψάκι ή τοποθετούμε στο ταψάκι λαδόκολλα και βάζουμε μέσα το μείγμα.
Ψήνουμε στον αέρα ή πάνω κάτω για 40 περίπου λεπτά στους 200οC.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube