Καλαμπόκι ψητό με βούτυρο λεμονιού και μπούκοβο…
Υλικά
- 4 φρέσκα καλαμπόκια
- 3 κ.σ. βούτυρο μαλακό
- 1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. χυμό λεμόνι
- 1 κ.γ. χοντροτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- Για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Αγοράζουμε φρέσκα καλαμπόκια με την φλούδα – φύλλα τους. Τα βουτάμε σε μπολ με νερό για 10′. Έτσι θα προφυλάξουμε τα φύλλα τους στο ψήσιμο και δεν θα καούν. Βάζουμε τα καλαμπόκια σε σχάρα και τα ψήνουμε για 30 λεπτά. Προσοχή δεν τα ξεφλουδίζουμε πριν το ψήσιμο. Κατά την διάρκεια του ψησίματος στη σχάρα τα γυρίζουμε τακτικά να ψηθούν σωστά γύρω- γύρω.
Τα αφήνουμε λίγο να κρυώσουν. Τραβάμε τις φλούδες και τα καθαρίζουμε φροντίζοντας να μην τις ξεκολλήσουμε τελείως από το καλαμπόκι γιατί είναι εντυπωσιακές στο σερβίρισμα. Τα ξαναβάζουμε στην σχάρα (κάρβουνα) και τα ψήνουμε για 10′-15′ να ροδίσουν ελαφρά.
Ετοιμάζουμε το βούτυρο. Σε μπολ βάζουμε το βούτυρο, τα μυρωδικά, το χυμό, το μπούκοβο και το πιπέρι. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Το παγώνουμε 5′-10′ να σφίξει. Σερβίρουμε τα καλαμπόκια σε λαδόκολλα, αλείφουμε τριγύρω με βούτυρο και πασπαλίζουμε ανθό αλατιού.
Mερίδες: 4
Χρόνος Προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube