Φρέσκος τόνος με κρούστα
μερίδες 4
Χρόνος Προετοιμασίας 5 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 6 λεπτά
Προσέξτε για το ψήσιμο: μέσα ο τόνος πρέπει να είναι ροζ. Αν τον θέλουμε καλοψημένο, που δεν το συνιστώ, τον ψήνουμε λίγο παραπάνω.
Υλικά
- 4 φιλέτα τόνου (περίπου 3,5-4 εκατοστά πάχος)
- 2.κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
- 2 κ.σ. χοντροτριμμένα πιπέρια ανάμεικτα
- 1 κ.σ. ανθό αλατιού
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αφήνουμε τον τόνο σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 15΄ (όχι κατευθείαν από το ψυγείο στη φωτιά). Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το BBQ. Σε μπολ βάζουμε το δεντρολίβανο, τα πιπέρια, το αλάτι, τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
Βάζουμε το ελαιόλαδο σ’ ένα ρηχό πιάτο. Πρώτα λαδώνουμε το φιλέτο τόνου στο πιάτο με το ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές. Έπειτα τα πασπαλίζουμε και από τις δύο πλευρές με τα στερεά υλικά. Πατάμε ελαφρά να κολλήσει η κρούστα.
Βάζουμε τα φιλέτα τόνου στη σχάρα και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 3΄ από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο.
Τα βάζουμε σε πιατέλα. Τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και περιχύνουμε με αρκετό παρθένο ελαιόλαδο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube