Φρέσκος σολομός σε πακέτο με αρωματικό βούτυρο
Υλικά
• Αρωματικό βούτυρο
• 50 γραμ. βούτυρο μαλακό (θερμοκρασία δωματίου)
• ½ λεμόνι – ξύσμα
• 1 κ.σ. χυμός λεμονιού
• 1 κ.σ. άνιθος
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
• Για τον σολομό
• 4 φιλέτα σολομός ή 4 φέτες σολομός φρέσκος
• 2 φέτες λεμόνι κομμένες στη μέση
• Λίγα κλωνάρια άνηθο
• αλάτι
• φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε το βούτυρο σε μπωλάκι, το ξύσμα, τον χυμό λεμονιού, τον άνηθο, αλάτι και λίγο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με την λάμα του μαχαιριού, και αδειάζουμε το μείγμα σε 1 κομμάτι μεμβράνη. Το τυλίγουμε σε ρολό και σφίγγουμε τις άκρες (θα γίνει σαν μικρό λουκάνικο το σχήμα). Το βάζουμε στην κατάψυξη για 15’ να σφίξει και να μπορούμε να το κόψουμε. Απλώνουμε 4 κομμάτια αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε μέγεθος (Α4), ακουμπάμε επάνω από 1 κομμάτι φέτα ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε το ψάρι. Κόβουμε σε φέτες το αρωματικό βούτυρο. Ακουμπάμε από 1 φέτα βούτυρο στο ψάρι, ½ κομμάτι φέτα λεμόνι και ένα κλωνάρι άνιθο. Αλείφουμε την λαδόκολλα περιμετρικά με ασπράδι αυγού. Διπλώνουμε από πάνω σε πακέτο και κλείνουμε πολύ καλά την λαδόκολλα. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα.
Ψήνουμε στους 200 C για 20 λεπτά.
Μπορείτε να σερβίρετε τον σολομό με Λαχανικά αλά κρεμ.
Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube