Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: Cupcakes τριαντάφυλλο

Συνταγή της ημέρας: Cupcakes τριαντάφυλλο

 

Cupcakes τριαντάφυλλο απο την Αργυρώ Μπαρμαρίγου 

Λαχταριστά και πολύ πρωτότυπα – αυτά τα cupcakes μπορείτε να τα παρουσιάσετε και σε ένα γιορτινό τραπέζι!

Υλικά

1. 12 cupcakes ψημένα και κρύα (όποια γεύση σας αρέσει)
2. Για τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα
3. 1 ασπράδι αυγού
4. 12 ροδοπέταλα φυσικά, όχι ανθοπωλείου – ραντισμένα
5. 1/4 φλιτζ. κρυσταλλική ζάχαρη
6. Για το γλάσο τριαντάφυλλου
7. 1½ φλιτζ. άχνη ζάχαρη κοσκινισμένη
8. 3 κ.γλ. ροδόνερο
9. 1 κ.σ. βραστό νερό
Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

1. Ετοιμάζουμε τα ζαχαρωμένα ροδοπέταλα: Βάζουμε το ασπράδι σε μπολ και το χτυπάμε με σύρμα να φουσκώσει. Με πινέλο αλείφουμε τα ροδοπέταλα με ασπράδι. Τα αφήνουμε σε λαδόκολλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά.
2. Ετοιμάζουμε το γλάσο τριαντάφυλλου: Σε μπολ βάζουμε την άχνη, το ροδόνερο και το νερό. Ανακατεύουμε καλά, να γυαλίσει το γλάσο. Ρίχνουμε λίγο λίγο το χρώμα και ανακατεύουμε ώστε να το φέρουμε στο χρώμα που επιθυμούμε.

3. Περιχύνουμε τα cupcakes με το γλάσο και πριν στεγνώσει κολλάμε από ένα ζαχαρωτό ροδοπέταλο.

Μπορείτε να δείτε τη συνταγή για τα cupcakes βανίλια εδώ.

μερίδες 12
Χρόνος Προετοιμασίας 10 λεπτά
Χρόνος ψησίματος 17 λεπτά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon