Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή της ημέρας: αρνάκι με κυδώνια και πετιμέζι απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή της ημέρας: αρνάκι με κυδώνια και πετιμέζι απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Φρούτα µε κρέας! Ένας από τους συνδυασμούς που ακούγεται περίεργος αλλά το γευστικό αποτέλεσμα θα σας καλύψει πλήρως. Ειδικά τα κυδώνια ταιριάζουν πολύ µε το κρέας, τόσο µε το αρνί όσο και µε το χοιρινό. Μελωμένα κυδώνια, βρασμένα σε ζωμό από κρέας µε γλυκόξινη γεύση και σάλτσα πυκνή σαν μέλι.

Υλικά

  • 1½ κιλό αρνάκι κομμένο σε μερίδες
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 μεγάλα κυδώνια
  • 2 κ.σ. πετιμέζι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 Ζεσταίνουμε σε πλασοτέ κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο (από το συνολικό). Ροδίζουμε το αρνάκι απ’ όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το αφήνουμε να μαραθεί για λίγα λεπτά.

Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα κυδώνια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε κυδωνάτα. Ζεσταίνουμε σε τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ροδίζουμε γύρω γύρω για 10΄ σε μέτρια φωτιά. Τα προσθέτουμε στο αρνί, συμπληρώνουμε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει τα υλικά.

Σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα και 30΄, μέχρι να βράσει το κρέας, αλατοπιπερώνουµε, προσθέτουμε το πετιμέζι και το ξύλο κανέλας. Σιγοβράζουµε για 10΄. Η σάλτσα του πρέπει να είναι πυκνή και δεμένη σαν το ζελέ του κυδωνιού. Σερβίρουμε µε άσπρο ρύζι.

 μερίδες 6

 Περισσότερες καταπληκτικές συνταγές της Αργυρούς μπορείτε να βρείτε στο www.argiro.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon