Κλασσικό λαδερό φαγητό με λαχανικά. Αν δεν βρούμε φρέσκες αγκινάρες και αρακά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένα. Γίνονται το ίδιο νόστιμα.
Χρόνος Προετοιμασίας:
20΄
Χρόνος Εκτέλεσης:
30΄ – 35΄
Υλικά:
▪ για 4 άτομα
▪ 8 αγκινάρες καθαρισμένες* φρέσκες, ή κατεψυγμένες
▪ 500 γρ. αρακά
▪ 2 καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
▪ 3 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
▪ 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
▪ 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
▪ 2 ντομάτες ξεσποριασμένες κομμένες σε μικρά καρέ
▪ 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Προσθέτω το κρεμμύδι και σοτάρω για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίχνω το καρότο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 2 λεπτά ακόμα. Προσθέτω τις αγκινάρες, τον αρακά, τις πατάτες, τις ντομάτες, ανακατεύω και αλατοπιπερώνω. Προσθέτω 1 φλυτζάνι ζεστό νερό και αφήνω το φαγητό να μαγειρευτεί για 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να μείνει μόνο με το λαδάκι του. Λίγο πριν σβήσω το φαγητό, προσθέτω τον άνηθο και δοκιμάζω για το αλάτι. Σερβίρω το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.
Το καθάρισμα της αγκινάρας: Κόβετε τις καρδιές της αγκινάρας από τα κοτσάνια, από τα οποία κρατάτε μόνο 3 εκ. και τα καθαρίζετε καλά από τις ίνες τους. Αφαιρείτε τα φύλλα από τις καρδιές και με ένα κουταλάκι ξύνετε και βγάζετε το χνούδι από το εσωτερικό τους. Κόβετε τις καρδιές στη μέση, τις τρίβετε με ένα κομμάτι κομμένου λεμονιού και, κάθε μία που καθαρίζετε τη ρίχνετε σε μια λεκάνη με κρύο νερό και άλλα 2 λεμόνια κομμένα, για να μην μαυρίσει, μέχρι να καθαρίσετε και τις υπόλοιπες.
Περισσότερες tips και νόστιμες συνταγές μπορείτε να βρείτε στο www.dinanikolaou.gr
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube