Αν σας περίσσεψε ψητό αρνί ή κατσίκι από την ημέρα του Πάσχα, μην το πετάξετε μπορείτε να το μαγειρέψετε με διαφορετικό τρόπο για να το απολαύσετε… Μία καλή λύση είναι η εύκολη και γευστική κρεατόπιτα που σας προτείνουμε.
Υλικά:
Ψητό κρέας (περίπου 1/2 κιλό)
Δύο πράσα
Πέντε φρέσκα κρεμμύδια
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο άνηθο
Αλάτι
Πιπέρι
Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι γραβιέρα
Ένα πακέτο φύλλο σφολιάτας
Ένα αυγό
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βράζουμε για να μαλακώσουν. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το ελαιόλαδο και αφού στραγγίξουμε τα πράσα και τα αλατοπιπερώσουμε (λίγο), τα προσθέτετε στο μείγμα. Ρίχνουμε το κρέας και το ανακατεύετε για λίγα λεπτά. Αφού το βγάλουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόβουμε κάθε φύλλο σφολιάτας σε τέσσερα ίσα κομμάτια και βρέχουμε με το πινέλο τις άκρες με λάδι ή νερό. Βάζουμε τη γέμιση στη μέση κάθε φύλλου και από πάνω μία κουταλιά τριμμένη γραβιέρα. Στη συνέχεια κολλάμε με τα δάχτυλά μας πρώτα τις δύο άκρες και μετά τις άλλες δύο. Αν θέλουμε τις αφήνουμε έτσι σε σχήμα παραλληλόγραμμο ή τις τραβάμε προς τα πάνω σε σχήμα πουγκί ή τις κάνουμε ρολό. Τις βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα ή λαδώνουμε το ταψί, τις αλείφουμε με το αυγό και αν θέλουμε ρίχνουμε και σουσάμι. Την ψήνουμε για περίπου μία ώρα.
Καλή όρεξη!
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube