Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγή για σπιτική κοτόπιτα

Συνταγή για σπιτική κοτόπιτα

 

Η κοτόπιτα, είναι από εκείνες τις πίτες που τις προτιμούν ακόμη και οι πιο δύσκολοι… Το «www.life2day.gr» σας προτείνει μία πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή για να φτιάξετε τη δική σας κοτόπιτα…

Υλικά:

Δύο φύλλα σφολιάτας

Γάλα

Μία κρέμα γάλακτος

Τρία φιλέτα κοτόπουλου

Μία κόκκινη πιπεριά

Ένα κρεμμύδι

Κρασί κόκκινο

Ελαιόλαδο

Κεφαλοτύρι

Φέτα

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση:

Αρχικά κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια και το  βράζουμε για 10 περίπου λεπτά. Αφού βράσει το ψιλοκόβουμε. Στη συνέχεια, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα «περνάμε» σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο. Μετά ρίχνουμε το κοτόπουλο και το κρασί και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για πέντε περίπου λεπτά. Μόλις εξατμιστεί το κρασί προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι.

Λαδώνουμε το ταψί, στρώνουμε την σφολιάτα και βάζουμε την γέμιση. Από πάνω ρίχνουμε λίγο κεφαλοτύρι τριμμένο και ελάχιστη φέτα τριμμένη. Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας και με ένα πινέλο απλώνουμε σε όλη την πίτα γάλα. Την ψήνουμε  σε προθερμασμένο φούρνο για 20 με 25 λεπτά στον αέρα στην μεσαία σκάλα.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon