Παντζαροσαλάτα με γιαούρτι
Δίνει νοστιμιά και χρώμα στο τραπέζι σας
Υλικά για 4 άτομα
- 6 μέτρια παντζάρια με τη φλούδα τους
- 400 γρ. (1 ½ φλ. περίπου) στραγγιστό γιαούρτι
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα τους
- αλάτι
- πιπέρι
- καρυδόψιχα
Εκτέλεση
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.
- Αρχικά, βάζετε τα παντζάρια και τα σκόρδα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτετε μέσα 1 γεμάτο φλιτζάνι νερό, το σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε για 1 ώρα.
- Τα βγάζετε και τα στραγγίζετε.
- Τρίβετε με τα δάχτυλα τη φλούδα τους για να βγει και πιέζετε τα σκόρδα για να βγει η ψίχα τους.
- Τεμαχίζετε τα παντζάρια και τα αλέθετε στο πολυμίξερ, μαζί με τα σκόρδα, μέχρι να γίνουν πουρές.
- Τα βγάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε μέσα την καρυδόψιχα, το γιαούρτι, αλάτι και πιπέρι.
- Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.
Καροτοσαλάτα πικάντικη
Ιδιαίτερο συνοδευτικό όλο γεύση και αρώματα
Υλικά για 4 άτομα
- 8 μεγάλα καρότα
- 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 4 κουταλιές της σούπας κουκουνάρι
- 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες
- ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο σε σκόνη
- ¼ κουταλιά του γλυκού πιπέρι καγιέν
- 1/3 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- αλάτι
- πιπέρι
- ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε και κόβετε τα καρότα σε λωρίδες.
- Έπειτα ανακατεύετε σε ένα μπολ σερβιρίσματος τα καρότα, το σκόρδο, το κουκουνάρι, τις σταφίδες, την κανέλα, το κύμινο, το καγιέν, το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, αλάτι και πιπέρι όσο θέλετε.
- Καλύπτετε το μπολ και το αφήνετε για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο έως και 8 ώρες.
- Σερβίρετε με φρέσκο δυόσμο.
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube