Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Συνταγές Χριστούγεννα: 2 πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε για τραπέζι τις γιορτές

Συνταγές Χριστούγεννα: 2 πιάτα που μπορείτε να φτιάξετε για τραπέζι τις γιορτές

Σε περίπτωση που η ζύμη αρχίζει να «αρπάζει», καλύψτε τις άκρες με αλουμινόχαρτο. Βγάζετε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνετε να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 20 λεπτά πριν την κόψετε



Συνταγές Χριστούγεννα: Σούπα βελουτέ με κάστανα

Υλικά


400 γρ βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα

2 κύβοι ζωμό κοτόπουλου

100 γρ καθαρισμένη και περασμένη στον τρίφτη πατάτα

Λίγο φρέσκο μαϊντανό

Λίγο φρέσκο θυμάρι

1-2 φύλλα δάφνη

200 γρ γιαούρτι στραγγιστό

Αλάτι/Πιπέρι

Εκτέλεση: Βράστε 1,5 λίτρο νερό με τους κύβους από ζωμό κοτόπουλου σε μέτρια κατσαρόλα. Φτιάξτε ένα ματσάκι με τα φρέσκα αρωματικά –δέστε τα με ένα λαστιχάκι ή σπάγκο ή βάλτε τα σε ένα πουγκί από τούλι. Προσθέστε τα κάστανα, την τριμμένη πατάτα και το ματσάκι με τα αρωματικά και βράστε για μισή περίπου ώρα. Αφαιρέστε τα αρωματικά. Περάστε τη σούπα από το μπλέντερ και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Σερβίρεται με γαρνιτούρα γιαουρτιού και φρέσκο μαϊντανό.

Τάρτα με μανιτάρια

Υλικά:

500 γρ. αλμυρή ζύμη για τάρτα, προψημένη

400 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες

30 γρ. ελαιόλαδο

150 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε φέτες

10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο

130 γρ. κρέμα γάλακτος

40 γρ. γιαούρτι

80 γρ. κρόκους αυγών

Αλάτι και μαύρο πιπέρι τριμμένο

Εκτέλεση:

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το ελαιόλαδο. Σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διαφανή, για 15 λεπτά περίπου. Προσθέστε τα μανιτάρια, αλατίστε και μαγειρεύετε μέχρι να μαλακώσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.

Αποσύρετε από το τηγάνι, προσθέτετε το θυμάρι και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε μια μπασίνα βάζετε τα αυγά, την κρέμα και το γιαούρτι, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Στρώστε ομοιόμορφα το μείγμα των μανιταριών και των πράσων στη βάση της προψημένης τάρτας και περιχύστε με το μείγμα της κρέμας.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 40 με 45 λεπτά περίπου. Για να είστε σίγουροι, βάλτε ένα μαχαίρι στο κέντρο του ταψιού. Αν βγει καθαρό, η τάρτα είναι έτοιμη.

Σε περίπτωση που η ζύμη αρχίζει να «αρπάζει», καλύψτε τις άκρες με αλουμινόχαρτο.

Βγάζετε την τάρτα από τον φούρνο και την αφήνετε να ξεκουραστεί τουλάχιστον για 20 λεπτά πριν την κόψετε.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Κάντε τα παιδα σας να αγαπήσουν τα κάστανα για τα πολλαπλά τους οφέλη

Οι επιστήμονες ανακαλύπτουν τα οφέλη του καστανού λίπους

Μανιτάρι μαγικό καταπολεμά την κατάθλιψη

Μανιτάρια Πόρια: Ποιος είναι ο τρόπος δράσης τους στον οργανισμό μας

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Close Icon