Αν θέλουμε πιο ζουμερή τη σάλτσα μας στο φαγητό αυτό, προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά.
Συνδυασμός Γεύσεις: Σπαγγετίνη με ρεβίθια και τόνο
Προετοιμασία: 0:10′ Μαγείρεμα: 0:10′
Εύκολη
Μερίδες: 4
Μοναδικός συνδυασμός, πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Εύκολα, γρήγορα, οικονομικά! Για πολυάσχολες μαμάδες.
Υλικά Συνταγής
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
- 2 φλ. βρασμένα ρεβίθια
- 1 κονσέρβα τόνο σε ελαιόλαδο
- 1 συσκευασία ψιλοκομμένες ντομάτες
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 300 γραμ. σπαγγετίνι (χωρίς γλουτένη)
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο μαραθόσπορο προαιρετικά
- λίγο ξύσμα πορτοκάλι προαιρετικά
Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τα μακαρόνια με ρεβίθια και τόνο
συγκεντρώνουμε αρχικά όλα τα υλικά που πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε σε αυτή τη συνταγή. Στη συνέχεια ξεκινάμε τα μακαρόνια με ρεβύθια και τόνο
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα, σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και αφήνουμε να γίνει διάφανο για 5 λεπτά.
- Αν χρησιμοποιήσουμε μαραθόσπορο και ξύσμα, τα προσθέτουμε και αφήνουμε 1 λεπτό να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον τόνο που τον διαλύουμε με πιρούνι, το λάδι του και τα ρεβίθια.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αποσύρουμε την κατσαρόλα μας από την φωτιά.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά, τα βγάζουμε με τσιμπίδα και όπως στάζουν τα ρίχνουμε στη σάλτσα και βράζουμε για 1 λεπτό ακόμα σε δυνατή φωτιά.
Το μυστικό για τα ζυμαρικά με ρεβίθια και τόνο
- Αν θέλουμε πιο ζουμερή τη σάλτσα μας στο φαγητό αυτό, προσθέτουμε λίγο νερό από τα ζυμαρικά.
Τα σερβίρουμε αμέσως ζεστά σε βαθιά μπολ και πασπαλίζουμε φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube