Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Σπανάκι Κις Λορέν: Μια ιδέα για γιορτινό τραπέζι

Σπανάκι Κις Λορέν: Μια ιδέα για γιορτινό τραπέζι

Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για ένα λεπτό. Προσθέτετε το σπανάκι και αφήνετε να μαραθεί για ένα λεπτό, ανακατεύοντας σταδιακά.



Σπανάκι Κις Λορέν: Συνταγή

Υλικά


  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1/3 κούπα τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 250 γρ. σπανάκι
  • 1/2 πακέτο ζύμη για τάρτα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 3/4 κούπα τσαγιού τυρί ρικότα
  • 3/4 κούπα τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/3 τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
  • Μισό κ. γλ. αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε για ένα λεπτό. Προσθέτετε το σπανάκι και αφήνετε να μαραθεί για ένα λεπτό, ανακατεύοντας σταδιακά.
  2. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε να μαγειρευτεί για ένα λεπτό ακόμη. Κατεβάστε από την φωτιά και ανακατέψετε ελαφρώς.

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 190 βαθμούς. Τοποθετείστε τη ζύμη για την τάρτα σε ένα ταψί και καλύψτε τα πλαϊνά, επίσης με ζύμη, με την βοήθεια ενός πιρουνιού.
  2. Ψήστε τη ζύμη στον προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά. Βγάλτε από τον φούρνο και αφήστε στην άκρη.
  3. Σε ένα μπλέντερ ανακατέψτε τα αυγά, με το τυρί ρικότα, την κρέμα, την παρμεζάνα, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Ρίξτε το σπανάκι στο ταψί με τη ζύμη και από πάνω το μείγμα με τα αυγά.
  5. Ψήστε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η τάρτα να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα. Αφήστε να κρυώσει δέκα λεπτά πριν σερβίρετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Εύκολη και νόστιμη ανοιχτή σπανακόπιτα

Μύθοι και αλήθειες για την χορτοφαγία

Νόστιμες ιδέες για τα καθημερινά σου σνακ

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Close Icon