Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Σουπιές γιουβέτσι: Αγιορείτικη συνταγή

Σουπιές γιουβέτσι: Αγιορείτικη συνταγή


Σημαντικό κομμάτι της μεσογειακής διατροφής και αγαπημένο φαγητό για τους περισσότερους. Τα θαλασσινά, χάρη στην ποικιλία τους, μαγειρεύονται με πολλούς τρόπους. Δίνουν μάλιστα εξαιρετικά και θρεπτικά πιάτα. Οι μοναχοί που είναι επιφορτισμένοι με το διακόνημα του μάγειρα στο Άγιον Όρος ειδικεύονται στο να φτάχνουν νόστιμα γεύματα με ψάρια και θαλασσινά καθώς, για λόγους άσκησης, οι μοναχοί στο Άγιον Όρος δεν τρώνε κρέας.

Δοκιμάστε τη συνταγή για σουπιές, όπως τη φτιάχνει ο γνωστός μάγειρας του Αγίου Όρους, μοναχός Επιφάνιος, και απολαύστε τη γνήσια γεύση τους. Η απόλαυση θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη αν συνοδεύσετε τις σουπιές γιουβέτσι με… καλή παρέα.


Υλικά (για 6 μερίδες)

1 κιλό σουπιές

Μισό κιλό μανέστρα (κριθαράκι)

3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

200 γρ. λάδι

Αλάτι

Πιπέρι μαύρο και κόκκινο

Κύμινο

2- 3 κουταλιές πελτές ντομάτας αραιωμένος

Εκτέλεση

Ζεματάμε τις σουπιές και τις κόβουμε κομματάκια. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το λάδι σε έναν ταβά, βάζουμε τον πελτέ αραιωμένο καθώς και τα μπαχαρικά και το αλάτι.

Προσθέτουμε στη συνέχεια περίπου ένα λίτρο ζωμό από τις σουπιές και τα αφήνουμε όλα να πάρουν μια βράση. Μεταφέρουμε ύστερα το συνολικό περιεχόμενο του ταβά σε ένα ταψί ή πυρέξ κι εκεί βάζουμε επίσης τη μανέστρα και τις σουπιές και, όπως είναι, το τοποθετούμε στον φούρνο, ο οποίος είναι ήδη προθερμασμένος στους 200 βαθμούς.

Το αφήνουμε περί τα σαράντα πέντε λεπτά μέσα στον φούρνο ώσπου η μανέστρα να πιει όλο το ζουμί. Κάπου – κάπου χρειάζεται να ανακατεύουμε το φαγητό για να μην κολλήσει.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon