Ένα χειμωνιάτικο πιάτο που θα λατρέψετε
Μυρωδάτη χειμωνιάτικη σούπα.
Συνταγή
ΥΛΙΚΑ
- • 1 κιλό σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
- • 200 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους
- • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κάθετες φέτες
- • 2 φύλλα δάφνης
- • 1 κ.σ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
- • 1.500 ml ζωμό λαχανικών
- • 100 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης
- • Λάδι τρούφας (όσο επιθυμούμε)
- • Αλάτι
- • Πιπέρι
- • 50 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα, για το σερβίρισμα
ΜΕΡΙΔΕΣ 6-8
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15Λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ 1Ω 20Λ
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ 1/5
tip: Αν δούμε ότι η σούπα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ
ανά μερίδα/ τεμάχιο
Θερμίδες 136 7%
Λίπος 5g 7%
Kορεσμένα 0.8g 4%
Πρωτεΐνες 3.4g 7%
Yδατάνθ. 20.2g 8%
Σάκχαρα 4.6g 5%
Αλάτι 0.5g 8.33%
Ινες 4.3g 18%
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και την αφήνουμε να κάψει.
2 Έπειτα, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα σοτάρουμε για περίπου 2 λεπτά.
3 Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη σελινόριζα, τις πατάτες, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 1 λεπτό ακόμα.
4 Κατόπιν, αδειάζουμε μέσα το ζωμό λαχανικών, τα φύλλα δάφνης, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε για 1 περίπου ώρα με κλειστό καπάκι ανακατεύοντας
ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
5 Μόλις είναι έτοιμη η σούπα, αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την πολτοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ ή στο multi σε δόσεις.
6 Τέλος, ρίχνουμε όσο λάδι τρούφας επιθυμούμε, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φουντούκια.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube