Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Σούπα παντζαριού με τζίντζερ και γιαούρτι

Σούπα παντζαριού με τζίντζερ και γιαούρτι

Το χρώμα των λαχανικών αποκαλύπτει πολλά για τη θρεπτική τους αξία. Οι χρωστικές ουσίες μαρτυρούν την παρουσία πολλών ευεργετικών φυτοθρεπτικών συστατικών και αντιοξειδωτικών. Τα παντζάρια έχουν ένα βαθύ πορφυρό χρώμα με αρκετές παραλλαγές ανάλογα την ποικιλία. Τρώγονται κρύα στις σαλάτες, αλλά και ζεστά στο φαγητό. Για χιλιετίες είναι γνωστά για τις φαρμακευτικές ιδιότητές τους και τις θετικές επιδράσεις στο σώμα: προλαμβάνει τη δυσκοιλιότητα, συμβάλλει στην αποτοξίνωση του ήπατος, βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, βελτιώνει την σωματική αντοχή και βελτιώνει την ψυχική υγεία.

Το τζίντζερ, από την άλλη, με δραστικό της συστατικό την τζιντζερόλη, έχει αντιπυρετική και αντιμικροβιακή δράση, βοηθά στην απώλεια λίπους και περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, χαλκό, φώσφορο, ασβέστιο, νάτριο και πολυφαινόλες. Σημαντικό συστατικό της ασιατικής κουζίνας, εδώ συνδυάζεται υπέροχα με το παντζάρι σε μια άκρως θρεπτική σούπα. Τα υλικά είναι για 4 άτομα. Ο χρόνος προετοιμασίας είναι 30 λεπτά και ο συνολικός 50 λεπτά.

Σούπα παντζαριού με τζίντζερ και γιαούρτι

Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κρεμμύδι ψιλλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο τζίντζερ + ¼ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 3 φλιτζάνια ψιλοκομμένα παντζάρια
  • 1 κούπα ψιλοκομμένη πατάτα
  • ½ φλιτζάνι γιαούρτι
  • Φρέσκα φύλλα θυμαριού, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Μέθοδος παρασκευής

Σε μία μέτρια κατσαρόλα, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια με υψηλή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, το κομμένο τζίνζερ, το σκόρδο και λίγο αλάτι.

Αφήστε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν, 4-5 λεπτά.

Προσθέστε τα παντζάρια, την πατάτα και 4 φλιτζάνια νερό. Ρίξτε λίγο επιπλέον αλάτι και πιπέρι.

Αφήστε το να βράσει, καλύψτε και αφήστε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν πολύ, 25 με 30 λεπτά.

Αφήστε το λίγο να κρυώσει. Μεταφέρετε τη σούπα στο μπλέντερ. Χτυπήστε μέχρι να γίνει μια απαλή αλοιφή, προσθέτοντας λίγο νερό για να πετύχετε την επιθυμητή σύσταση. Σερβίρετε με μία κουταλιά γιαουρτιού αν το επιθυμείτε. Προτιμήστε το απλό γιαούρτι και όχι με χαμηλά λιπαρά, διότι δεν είναι τόσο πυκνό για να σταθεί πάνω από τη σούπα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon