Προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το τσένταρ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστά.
Σούπα Μπρόκολο: Νομίζουμε ότι η σούπα τσένταρ μπρόκολου εφευρέθηκε αποκλειστικά για άτομα που μισούν τα λαχανικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρετε την καθημερινή σας μερίδα λαχανικών όταν συνδυάζονται με ένα λαχταριστό, τυρολαχταριστό ζωμό.
Υλικά:
6 Μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας:
15 Λεπτά
Συνολικός Χόνος:
40 Λεπτά
Συστατικά:
4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε λωρίδες
2 μικρές σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
3/4 κουτ. καπνιστή πάπρικα
3/4 κουτ. μουστάρδα αλεσμένη
3/4 κουτ. σκόνη κρεμμυδιού (ή μισό φλ. τριμμένο κρεμμύδι
Πρέζα πιπέρι καγιέν
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φλ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο
6 φλ. μικρά μπουκέτα μπρόκολου
200 γρ. τυρί κρέμα
4 φλ. φρεσκοτριμμένο τσένταρ
Εκτέλεση:
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε το καρότο και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να μυρίσουν, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδα, κρεμμύδι και καγιέν. Ρίχνουμε τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσει. Αλατοπιπερώνουμε.
Προσθέτουμε το μπρόκολο και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει, περίπου 3 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το τσένταρ και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσουν. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε ζεστά.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube