Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σαρακοστή Συνταγή: Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας τηγανητός [vid]

Σαρακοστή Συνταγή: Μπακαλιάρος με σάλτσα ντομάτας τηγανητός [vid]

Σοτάρετε το βούτυρο με το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτετε στο σοτάρισμα και τις πατάτες, τις οποίες προσέχετε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.


Σαρακοστή Συνταγή: Ο μπακαλιάρος είναι πλούσιος σε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνες, δηλαδή σε πρωτεΐνες που ο ανθρώπινος οργανισμός αξιοποιεί σε μεγαλύτερο βαθμό.

* Χρόνος Προετοιμασίας 15 Λεπτά  * Χρόνος Μαγειρέματος 30 Λεπτά *Συνολικός Χρόνος 45 Λεπτά * Μερίδες 4

Για τον μπακαλιάρο με σάλτσα ντομάτας θα χρειαστείτε:

Υλικά για τον μπακαλιάρο

  • ½ κιλό ‏Φιλέτα καθαρισμένα μπακαλιάρου, κομμένα σε κομμάτια
  • 3 ‏Σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 ‏Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 ‏ώριμες ντομάτες , τριμμένες
  • 2 ‏Φύλλα δάφνης
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού ‏Ζάχαρη
  • ‏Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • 50 ml ‏Λευκό κρασί ή sherry
  • 150 ml ‏Νερό
  • 1 κούπα ‏Φρυγανιά τριμμένη
  • 1 ματσάκι ‏Φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ‏Αλάτι, πιπέρι

Υλικά για τη γαρνιτούρα με πατάτες

  • 1 ‏Ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 30 γραμμάρια ‏Βούτυρο αγελαδινό
  • 5 κουταλιές ‏Ελαιόλαδο
  • ‏Αλάτι , πιπέρι
  • 1 κιλό ‏Πατάτες
  • 2 ‏Κρεμμύδια κομμένα
  • 1 ‏Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

Για τον μπακαλιάρο:

  1. Αφού καθαρίσετε τα φιλέτα μπακαλιάρου σκουπίστε με χαρτί κουζίνας, αλευρώστε τα και τηγανίστε τα (πρώτα με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω) και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και αφήνετε στην άκρη.
  2.  Στο ίδιο λάδι σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ψιλοκομμένο, προσθέστε την πάπρικα και αμέσως μετά τις τριμμένες ντομάτες.
  3. Μαγειρεύετε για 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
  4. Ρίχνετε το κρασί και χαμηλώνετε την εστία μαγειρεύοντας για 5 λεπτά. Προσθέτετε το νερό και μαγειρεύετε 10 λεπτά μέχρι να πήξει.
  5. Προσθέστε τα φιλέτα μπακαλιάρου στο τηγάνι, καλύψτε με τη σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζετε με το υπόλοιπο σκόρδο, τριμμένη φρυγανιά και το μαϊντανό.
  6. Ψήστε 5-10 λεπτά και σερβίρετε αμέσως.
  7. Κόβετε τις πατάτες σε μικρά κυβάκια.

Για την γαρνιτούρα με πατάτες:

8. Σοτάρετε το βούτυρο με το λάδι και το κρεμμύδι με το σκόρδο και προσθέτετε στο σοτάρισμα και τις πατάτες, τις οποίες προσέχετε να ροδίσουν και από τις δύο μεριές.

9. Αλατίζετε, χαμηλώνετε τη φωτιά, κλείνετε το καπάκι και αφήνετε τις πατάτες να ψηθούν μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.

10. Λίγο αργότερα προσθέτετε το πιπέρι και το μαϊντανό, αφήνετε για λίγο ακόμα και αφαιρείτε από την εστία.

Σημείωση: Και ο πουρές πατάτας ή η σκορδαλιά με πατάτα θεωρούνται κατάλληλα για συνοδευτικά

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Mπακαλιάρος με σκορδαλιά: Θρεπτική αξία και θερμίδες

Γιατί τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά την 25η Μαρτίου;

Συνταγή της ημέρας : Μπακαλιαροκροκέτες με μπίρα και σκορδαλιά

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon