Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Πως θα παρασκευάσετε στο σπίτι γάλα αμυγδάλου

Πως θα παρασκευάσετε στο σπίτι γάλα αμυγδάλου

Το γάλα αμυγδάλου είναι ένα κρεμώδες ρόφημα, με ιδιαίτερη γεύση το οποίο καταναλώνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια. Αποτελεί μια καλή εναλλακτική πηγή θρεπτικών συστατικών για όσους αποφεύγουν τα γαλακτοκομικά προϊόντα, είτε λόγω δυσανεξίας στη λακτόζη (υδατάνθρακας αγελαδινού γάλακτος), είτε λόγω αλλεργίας στην καζεΐνη (πρωτεΐνη αγελαδινού γάλακτος).

Χρησιμοποιείται επίσης από τους αυστηρά χορτοφάγους, ως υποκατάστατο των γαλακτοκομικών προϊόντων καθώς συνιστά φυτική τροφή. Είναι ιδιαίτερα εύπεπτο, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή ασβεστίου, ω-3 λιπαρών οξέων και αντιοξειδωτικών (φλαβονοειδή, βιταμίνης Ε, σεληνίου).

Παράλληλα, βοηθά στην εύρυθμη λειτουργία του πεπτικού συστήματος, στη μείωση της χοληστερίνης και στην καλύτερη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου του αίματος. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο πρωινό σας γεύμα σε συνδυασμό με δημητριακά ολικής αλέσεως, αλλά και να το βάλετε σε ποικίλες παρασκευές (π.χ. smoothies, παγωτά, κέικ, γλυκές κρέμες, ρυζόγαλο, κρεμώδεις σούπες).

Μπορείτε εύκολα να το παρασκευάσετε και στο σπίτι σε λίγα μόνο βήματα!

Θα χρειαστείτε

1 κούπα ωμά αμύγδαλα

-2 ή 3 κούπες νερό (ανάλογα με το πόσο πηκτό το προτιμάτε)

-1 κούπα νερό (για να μουλιάσουν τα αμύγδαλα)

-1 κουταλιά μέλι ή πετιμέζι

Εκτέλεση

Αφήνετε τα αμύγδαλα να μουλιάσουν σε μία κούπα νερό για 8–10 ώρες. Βάζετε στο blender τα αμύγδαλα, το μέλι και τις 2–3 κούπες νερό ανάλογα με το πόσο πηκτό θέλετε το γάλα. Χτυπήστε το για 1–2 λεπτά και κατόπιν, σουρώστε το με ένα μεγάλο σουρωτήρι. Αποθηκεύστε το γάλα αμυγδάλου σε μια γυάλινη κανάτα και διατηρήστε το στο ψυγείο έως 4 ημέρες.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon