Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.
Πιάτο Ζεστό: Ο καιρός είναι ιδανικός για μια ζεστή σούπα. Και τι θα λέγατε να δοκιμάζατε ένα εύκολο πιάτο με φινλανδικές ρίζες που συνδυάζει την πατάτα με τον σολομό; Τότε μπορείτε να δοκιμάσετε τη σούπα lohikeitto.
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:10′
Χρόνος μαγειρέματος:30′
Έτοιμο σε:40′
Συνταγή από: Funky Cook – Food Blogger
Υλικά
- 50 γρ. βούτυρο
- 500 γρ. πατάτες, κομμένες σε μέτρια κομμάτια
- 2 πράσα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
- 1 κρεμμύδι , ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας άνηθο
- 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
- 1 κουτ. γλυκού λευκό πιπέρι
- 1.000 ml ζωμός λαχανικών
- 500 γρ. φιλέτο από φρέσκο σολομό
- 300 ml ζεστό γάλα
- γάλα φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- θαλασσινό αλάτι
Διαδικασία
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο, σοτάρουμε τα λαχανικά για 3’. Προσθέτουμε τον μισό άνηθο , τον ζωμό, το μπαχάρι και τα πιπέρια, σιγοβράζουμε τη σούπα για 15’. Προσθέτουμε ολόκληρο τον σολομό, δοκιμάζουμε και αλατίζουμε, σιγοβράζουμε για 6΄- 8΄. Βγάζουμε τον σολομό και τον κρατάμε ζεστό
Στο μπλέντερ πολτοποιούμε λίγα από τα λαχανικά της σούπας με το γάλα και προσθέτουμε το μείγμα στην κατσαρόλα. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε και προσθέτουμε τον υπόλοιπο άνηθο. Σερβίρουμε τη ζεστή σούπα με κομμάτια σολομού και ψιλοκομμένο άνηθο.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube