Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μελιτζάνες συνταγή: Ιταλική συνταγή για ζυμαρικά με μελιτζάνα

Μελιτζάνες συνταγή: Ιταλική συνταγή για ζυμαρικά με μελιτζάνα

Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε μια πιατέλα, χωρίς να στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, βάλτε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να βράσει και αλατίστε το.

Μελιτζάνες συνταγή: Με καταγωγή από τη Σικελία είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα των γειτόνων μας και όχι άδικα. Το πεκορίνο, από αιγοπρόβειο γάλα, ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το πιάτο, αλλά αν επιμένετε στην παρμεζάνα ή την γκράνα δεν θα τα χαλάσουμε!

Υλικά για 3-4 άτομα

500 γρ. ζυμαρικά που αγαπάτε

3 μελιτζάνες φλάσκες

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 πιπερίτσα τσίλι σε πολύ λεπτές ροδέλες

1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή 1 κ.σ. φρέσκια

1 χούφτα φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό (φρέσκο, ιταλικό, από το σούπερ μάρκετ) ή/και μαϊντανό, ψιλοκομμένα

400 γρ. ντομάτες σε κύβους χωρίς περιττά υγρά ή 1 κουτί κονκασέ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

250 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα ή γκράνα παντάνο

Εκτέλεση

Κόβετε τη μελιτζάνα σε πάχος περίπου 1- 1½  εκ. Σοτάρετε σε άφθονο ελαιόλαδο, χωρίς να γεμίζετε το τηγάνι, πασπαλίζετε με αλάτι και προσθέτετε περισσότερο λάδι όπως απαιτείται. Αναμφίβολα θα πρέπει να μαγειρέψετε σε παρτίδες. Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε μια πιατέλα, χωρίς να στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, βάλτε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να βράσει και αλατίστε το.

Στο τέλος του σοταρίσματος της μελιτζάνας, το τηγάνι θα έχει ιδανικά 2 κουταλιές λάδι. Εάν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο, αδειάστε λίγο ή προσθέστε λίγο. Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέστε το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το σκόρδο. Προσθέστε τις ντομάτες και τη ρίγανη, μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να συμπυκνωθεί, αλλά όχι να στεγνώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Ενώ μαγειρεύετε, κόψτε τη μελιτζάνα σε λωρίδες και αναθερμάνετε για ένα λεπτό μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα μέσα στη σάλτσα ντομάτας με τη μελιτζάνα. Ανακατέψτε, δοκιμάστε και ρυθμίστε το καρύκευμα. Πασπαλίστε με μαϊντανό ή/και βασιλικό, το τριμμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λαζάνια με κολοκυθάκια και μελιτζάνα

Συνταγή της ημέρας:Μακαρονάδα με κιμά, μελιτζάνα και γιαούρτι απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή της ημέρας: μακαρόνια ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά και ανθότυρο από τον Δημήτρη Γρηγοράκη !

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Aυτά είναι τα πιο θρεπτικά πρωινά γεύματα για τα παιδιά σας

Πρωινό παιδιά: Ένα υγιεινό και ισορροπημένο πρωινό είναι σημαντικό για την ανάπτυξη και την ευεξία των παιδιών. Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες επιλογές πρωινού για παιδιά που παρέχουν ενέργεια

Ποιο είναι το καλύτερο το γάλα αγελάδας ή το φυτικό γάλα;

Είδη γάλακτος: Το αγελαδινό γάλα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών που είναι δύσκολο να βρεθούν σε άλλες πηγές, ενώ το φυτικό γάλα είναι μια καλή εναλλακτική για όσους θέλουν πιο βιώσιμες επιλογές ή δεν μπορούν να καταναλώσουν γαλακτοκομικά προϊόντα.

Το απόλυτο επιδόρπιο του φθινοπώρου

Κολοκυθόπιτα: Η πίτα κολοκύθας είναι ένα κλασικό επιδόρπιο που συνδυάζει τις ζεστές γεύσεις του φθινοπώρου με την πλούσια υφή της κολοκύθας. Ιδανική για τις γιορτές, αυτή η συνταγή είναι εύκολη και γρήγορη,

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Μια γρήγορη και γευστική μακαρονάδα

Ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι: Η συνταγή για ζυμαρικά με λεμόνι και θυμάρι είναι μια ελαφριά και αρωματική επιλογή που συνδυάζει τις φρέσκες γεύσεις με απλά υλικά. Ιδανική για ένα γρήγορο γεύμα, είναι εύκολη

5 εκπληκτικά οφέλη των δαμάσκηνων που πιθανώς δεν περιμένατε

Δαμάσκηνα: Τα δαμάσκηνα είναι φρούτα που συχνά παραβλέπονται, αλλά προσφέρουν μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη για την υγεία. Ακολουθούν πέντε λόγοι για τους οποίους αξίζει να εντάξετε τα δαμάσκηνα

Λακτόζη: Πρέπει να την αποφεύγουμε ακόμη και χωρίς δυσανεξία;

Λακτόζη: Η λακτόζη είναι η φυσική ζάχαρη που βρίσκεται στα γαλακτοκομικά προϊόντα. Αν και οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να την αφομοιώσουν χωρίς προβλήματα, υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την κατανάλωσή της,

Γευστική επιλογή: Υγιεινό ριζότο λαχανικών

Αυτό το λαχταριστό ριζότο λαχανικών είναι μια υγιεινή και γευστική επιλογή, ιδανική για κάθε γεύμα. Εύκολη στην παρασκευή, συνδυάζει θρεπτικά συστατικά με απλότητα, προσφέροντας μια υπέροχη γεύση.

Close Icon