Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Μελιτζάνες συνταγή: Ιταλική συνταγή για ζυμαρικά με μελιτζάνα

Μελιτζάνες συνταγή: Ιταλική συνταγή για ζυμαρικά με μελιτζάνα

Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε μια πιατέλα, χωρίς να στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, βάλτε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να βράσει και αλατίστε το.



Μελιτζάνες συνταγή: Με καταγωγή από τη Σικελία είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα των γειτόνων μας και όχι άδικα. Το πεκορίνο, από αιγοπρόβειο γάλα, ταιριάζει καλύτερα σε αυτό το πιάτο, αλλά αν επιμένετε στην παρμεζάνα ή την γκράνα δεν θα τα χαλάσουμε!

Υλικά για 3-4 άτομα


500 γρ. ζυμαρικά που αγαπάτε

3 μελιτζάνες φλάσκες

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

2-3 σκελίδες σκόρδο

1 πιπερίτσα τσίλι σε πολύ λεπτές ροδέλες

1 κ.γ. ξερή ρίγανη ή 1 κ.σ. φρέσκια

1 χούφτα φύλλα πλατύφυλλο βασιλικό (φρέσκο, ιταλικό, από το σούπερ μάρκετ) ή/και μαϊντανό, ψιλοκομμένα

400 γρ. ντομάτες σε κύβους χωρίς περιττά υγρά ή 1 κουτί κονκασέ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

250 γρ. πεκορίνο ή παρμεζάνα ή γκράνα παντάνο

Εκτέλεση

Κόβετε τη μελιτζάνα σε πάχος περίπου 1- 1½  εκ. Σοτάρετε σε άφθονο ελαιόλαδο, χωρίς να γεμίζετε το τηγάνι, πασπαλίζετε με αλάτι και προσθέτετε περισσότερο λάδι όπως απαιτείται. Αναμφίβολα θα πρέπει να μαγειρέψετε σε παρτίδες. Πάρτε τον χρόνο σας και συνεχίστε μέχρι η μελιτζάνα να ροδίσει και να μαλακώσει. Αφαιρέστε και μεταφέρετε σε μια πιατέλα, χωρίς να στραγγίσετε σε χαρτί κουζίνας. Εν τω μεταξύ, βάλτε κατσαρόλα με άφθονο νερό για να βράσει και αλατίστε το.

Στο τέλος του σοταρίσματος της μελιτζάνας, το τηγάνι θα έχει ιδανικά 2 κουταλιές λάδι. Εάν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο, αδειάστε λίγο ή προσθέστε λίγο. Γυρίστε τη φωτιά σε μέτρια, προσθέστε το σκόρδο και την πιπεριά και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει λίγο χρώμα το σκόρδο. Προσθέστε τις ντομάτες και τη ρίγανη, μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι να συμπυκνωθεί, αλλά όχι να στεγνώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά.

Βράστε τα ζυμαρικά μέχρι να γίνουν αλ ντέντε. Ενώ μαγειρεύετε, κόψτε τη μελιτζάνα σε λωρίδες και αναθερμάνετε για ένα λεπτό μέσα στη σάλτσα ντομάτας. Στραγγίξτε τα ζυμαρικά και ρίξτε τα μέσα στη σάλτσα ντομάτας με τη μελιτζάνα. Ανακατέψτε, δοκιμάστε και ρυθμίστε το καρύκευμα. Πασπαλίστε με μαϊντανό ή/και βασιλικό, το τριμμένο τυρί και σερβίρετε αμέσως.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Λαζάνια με κολοκυθάκια και μελιτζάνα

Συνταγή της ημέρας:Μακαρονάδα με κιμά, μελιτζάνα και γιαούρτι απο την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Συνταγή της ημέρας: μακαρόνια ολικής άλεσης με ψητά λαχανικά και ανθότυρο από τον Δημήτρη Γρηγοράκη !

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο μπλε τυρί και το ροκφόρ; 

Το ροκφόρ είναι ένα συγκεκριμένο τύπο μπλε τυριού που προέρχεται από τη Γαλλία, και πιο συγκεκριμένα από την περιοχή Roquefort-sur-Soulzon. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, το ροκφόρ είναι ένα προστατευόμενο γεωγραφικό προϊόν (PGI), γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να παραχθεί μόνο στα συγκεκριμένα εδάφη και με συγκεκριμένες μεθόδους.

Γιατί είναι καλό να τρώτε πρώτα τη σαλάτα και μετά τους υδατάνθρακες στο γεύμα σας 

Όταν καταναλώνουμε τροφές πλούσιες σε γλυκόζη, όπως οι υδατάνθρακες, μπορεί να παρατηρήσουμε απότομες αυξήσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ενεργειακά «κραχ» και σε ενδεχόμενη αύξηση της πείνας. Αν τρώμε πρώτα τη σαλάτα, οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτήν βοηθούν στη ρύθμιση της απορρόφησης των σακχάρων, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειωμένη αίσθηση πείνας.

Πράσινος χυμός: Η πρωινή δόση ενέργειας και θρέψης που χρειάζεστε

Πράσινος χυμός: Φτιαγμένος από φυλλώδη λαχανικά, φρούτα και άλλα θρεπτικά συστατικά, ο πράσινος χυμός παρέχει έναν εύκολο τρόπο να ξεκινήσετε τη μέρα σας με ενισχυμένη ενέργεια και απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία.

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Close Icon