Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Παραμονή 2022: Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, άρωμα εσπεριδοειδών και λευκό γλάσο

Παραμονή 2022: Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, άρωμα εσπεριδοειδών και λευκό γλάσο

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.


Παραμονή 2022: Βασιλόπιτα με ελαιόλαδο, άρωμα εσπεριδοειδών και λευκό γλάσο

Υλικά

– 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– ½ φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού

– ½ φλιτζάνι χυμό μανταρινιού

– ξύσμα πορτοκαλιού, μανταρινιού, λεμονιού

– 1½ φλιτζάνι ζάχαρη

– 6 αβγά

– 2 φλιτζάνια φαρίνα

– 1 φλιτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα, σε σκόνη

– 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ

– αμύγδαλα φιλέ για το γαρνίρισμα

Για το γλάσο

– 3 κουτ. σούπας βούτυρο φρέσκο

– 1½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

– 4 κουτ. σούπας γάλα

– μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού

Μέθοδος παρασκευής

  1. Ανακατεύετε τη φαρίνα με την πούδρα των αμύγδαλων και το μπέικιν πάουντερ. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι για 5 λεπτά και προσθέτετε τη ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα για μερικά λεπτά ακόμα, μέχρι να φουσκώσει και να ασπρίσει το μίγμα.
  3. Ρίχνετε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζετε το χτύπημα για 3-4 λεπτά. Προσθέτετε το πικραμύγδαλο και τα ξύσματα των εσπεριδοειδών και τέλος τους χυμούς εναλλάξ με το μίγμα του αλευριού. Όταν το μίγμα γίνει λείο και ομοιογενές σταματάτε το μίξερ και το ρίχνετε σε βουτυρωμένη φόρμα με διάμετρο 23-24εκ. Ψήνετε την πίτα στους 175ºC για 40-50 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει για 10 λεπτά και την αναποδογυρίζετε σε σχάρα, μέχρι να κρυώσει εντελώς. Είναι η ώρα που θα της βάλετε και το νόμισμα.
  4. Όσο κρυώνει η βασιλόπιτα, ετοιμάζετε το γλάσο: λιώνετε το βούτυρο σε μικρό και βαρύ τηγάνι. Όταν φαίνεται ότι βράζει -δηλαδή κάνει φουσκάλες- χαμηλώνετε τη φωτιά και το παρατηρείτε προσεκτικά. Όταν αρχίσει να αλλάζει χρώμα και να γίνεται πιο σκούρο, σβήνετε τη φωτιά και το αφήνετε να κρυώσει.
  5. Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.
  • Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή για γιορτινή Βασιλόπιτα κέικ

Ευωδιαστή Βασιλόπιτα Κέικ

5 μυστικά για το τραπέζι της Πρωτοχρονιάς

Οδηγός θερμίδων για τα γλυκά των Χριστουγέννων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να φτιάξετε σπιτικά Bagels βήμα προς βήμα;

Σπιτικά Bagels: Με λίγη προσπάθεια, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το γευστικό ψωμάκι στην πιο φρέσκια και νόστιμη εκδοχή του, απευθείας από τον φούρνο σας. Δοκιμάστε το και θα ενθουσιαστείτε!

Πώς να φτιάξετε το καλύτερο γαλλικό τοστ;

French toast: Μια απλή αλλά απολαυστική συνταγή που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιώντας ποιοτικά υλικά, σωστές τεχνικές και λίγη φαντασία στο σερβίρισμα, μπορείτε να μετατρέψετε αυτή τη λιχουδιά σε ένα ξεχωριστό πιάτο για κάθε περίσταση.

Γιατί παίρνουμε πίσω τα κιλά που χάνουμε;

Δίαιτα βάρος: Η αναπόφευκτη επιστροφή του βάρους μετά από μια απώλεια βάρους είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται συχνά, και υπάρχουν διάφοροι λόγοι που εξηγούν γιατί συμβαίνει αυτό. Παρά την προσπάθεια να ακολουθήσουμε δίαιτες

3 δημιουργικοί τρόποι να απολαύσετε γιαούρτι

Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι ένα υπέροχο και υγιεινό τρόφιμο που μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς δημιουργικούς τρόπους. Εδώ είναι τρεις πρωτότυπες ιδέες για να απολαύσετε το γιαούρτι σας

8 Τροφές με περισσότερα προβιοτικά από το γιαούρτι

Προβιοτικά: Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που προσφέρουν οφέλη στην υγεία του εντέρου και την γενικότερη ευεξία. Το γιαούρτι είναι μια δημοφιλής πηγή προβιοτικών, αλλά υπάρχουν και άλλες τροφές που περιέχουν περισσότερα προβιοτικά

Γιατί ο περιορισμός δεν είναι η λύση στη διατροφή

Δίαιτα: Η περιοριστική δίαιτα είναι μια δημοφιλής προσέγγιση για την απώλεια βάρους, ωστόσο δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση για τη διατήρηση της μακροχρόνιας υγείας και ευημερίας. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους οι αυστηροί

Γιατί δεν πρέπει ποτέ να παραλείψετε το λάδι στην σαλάτα

Λάδι στην σαλάτα: Η προσθήκη λαδιού στη σαλάτα είναι μια κλασική πρακτική στην υγιεινή διατροφή και έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία. Πολλοί άνθρωποι ίσως επιλέγουν να παραλείψουν το λάδι για να μειώσουν τις θερμίδες

Close Icon