Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Μία γευστική πρόταση για το βραδινό σας”Φρουτοσαλάτα με αποξηραμένα φρούτα και μέλι”

Μία γευστική πρόταση για το βραδινό σας”Φρουτοσαλάτα με αποξηραμένα φρούτα και μέλι”

 

Η Φρουτοσαλάτα με αποξηραμένα φρούτα και μέλι αποτελεί μία πολύ καλή γευστική επιλογή για το βραδινό σας , χωρίς πολλές και κακές θερμίδες . Αντίθετα πλούσια σε  αντιοξειδωτική αξία, όπως  τονίζει ο Διατροφολόγος -Δημήτρης Γρηγοράκης .   

Χρόνος προετοιμασίας: 5΄

 Υλικά για 4 μερίδες

  • 150γρ. ξερά βερίκοκα
  • 2 ώριμες μπανάνες
  • 2κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2κ.σ. ξανθές σταφίδες
  • 200γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% σε λιπαρά
  • 3κ.σ. μέλι
  • Τριμμένο μοσχοκάρυδο για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τα ξερά βερίκοκα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Τα αφήνουμε να μουλιάσουν για όλο το βράδυ.
  2. Την επόμενη ημέρα, καθαρίζουμε τις μπανάνες, τις κόβουμε σε φέτες και τις περιχύνουμε με λίγο χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
  3. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα στραγγισμένα βερίκοκα με 1 κουταλιά της σούπας από το νερό που έχει απομείνει από το μούλιασμα.
  4. Προσθέτουμε τις φέτες μπανάνας και τις σταφίδες, ανακατεύουμε και μοιράζουμε το μίγμα σε 4 ατομικά μπολ.
  5. Σε ένα άλλο μπολάκι αναμιγνύουμε το μέλι με το γιαούρτι και μοιράζουμε το μίγμα αυτό στην άκρη κάθε μπολ.
  6. Πασπαλίζουμε τα φρούτα και το γιαούρτι με το τριμμένο μοσχοκάρυδο.

ΣΧΟΛΙΟ: Ένα θαυμάσιο κοκτέιλ βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Τα αποξηραμένα φρούτα, σε συνδυασμό με την μπανάνα και τις σταφίδες παρέχουν μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, φυτικών ινών και καλίου, το οποίο παίζει σπουδαίο ρόλο στην ανάπτυξη της μυϊκής μάζας και στην ρύθμιση την αρτηριακής πίεσης.

Το μέλι που προστίθεται στη συνταγή είναι γεμάτο από αντιοξειδωτικές και αντιμικροβιακές ιδιότητες.

Ο συνδυασμός όλων αυτών των τροφίμων και των θρεπτικών συστατικών που αποτελούν φυσικοί σύμμαχοι της υγείας, προσδίδει επιπρόσθετες αντιγηραντκές ιδιότητες!

ΣΥΝΟΛΟ ORAC ΑΝΑ ΜΕΡΙΔΑ: 2.135

Ποσοστό (%) επί του Μέσου Όρου Ημερήσιας Αντιοξειδωτικής Απαίτησης, βάσει της σύστασης του Αμερικάνικου Οργανισμού Γεωργίας & Τροφίμων (U.S.D.A.): 53.3%

 

 

Η συγκεκριμένη συνταγή περιλαμβάνεται μαζί με άλλες 119 απολαυστικές προτάσεις πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες, στο νέο βιβλίο της Επιστημονικής Ομάδας ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ: Διατροφή ORAC σε συνταγές που θα λατρέψετε!

Κυκλοφορεί από τις Επιστημονικές Εκδόσεις ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ.

 

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon