Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Μελομακάρονα με λίγες θερμίδες

Μελομακάρονα με λίγες θερμίδες


Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και σίγουρα τα μελομακάρονα είναι ένας από τους πρωταγωνιστές των γιορτινών γλυκών.

Αν θέλετε να μην χαλάσετε τη σιλουέτα σας με έξτρα θερμίδες μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μελομακάρονα χωρίς ψήσιμο και με υλικά που είναι υγιεινά.


Μαζί με χουρμάδες, βρώμη και καρύδια, αποτελούν το πιο θρεπτικό σνακ, με μόλις 90 θερμίδες και είναι έτοιμα να στολίσουν το τραπέζι σε λιγότερο από 15 λεπτά αναφέρει το shape.gr.

Οι χουρμάδες και τα καρύδια έχουν αντιφλεγμονώδη δράση, ενώ η βρώμη, σύμφωνα με έρευνες, μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη.

Υλικά

  • • 1,5 κούπα νιφάδες βρώμης
  • • 2 κούπες καρύδια
  • • 1 κ.σ. μέλι ή
  • • 8-10 βασιλικούς χουρμάδες μουλιασμένους στο νερό
  • • 1/2 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
  • • 1/4 κ.γ. κανέλα
  • • 1/4 κ.γ. γαρίφαλο

Εκτέλεση

  • • Αλέθουμε στο μπλέντερ τις νιφάδες βρώμης, ώστε να γίνουν αλεύρι, και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ ανάμειξης
  • • Έπειτα, αλέθουμε τα καρύδια. Τοποθετούμε τα μισά σε ένα πιάτο για το πασπάλισμα.
  • • Προσθέτουμε σιγά σιγά στο μπλέντερ τους χουρμάδες, το μέλι, το πορτοκάλι, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • • Τέλος ενσωματώνουμε και τη βρώμη.
  • • Πλάθουμε σε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στο πιάτο με το καρύδι. Τοποθετούμε σε πιατέλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon