Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Μελιτζάνα Συνταγή: Μικρά ρολά για πρώτο πιάτο ή ορεκτικό

Μελιτζάνα Συνταγή: Μικρά ρολά για πρώτο πιάτο ή ορεκτικό

Αναμειγνύετε την ξινομυζήθρα με τη φέτα, βάζετε από 1 κουταλιά του γλυκού στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και τυλίγετε σε ρολά. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, με μικρή απόσταση ανάμεσά τους.


Μελιτζάνα Συνταγή: Η μελιτζάνα αγαπά πολύ τόσο τα φρέσκα λευκά τυριά με οξύτητα όσο και τις γλυκές, αρωματικές ντομάτες. Τα σερβίρετε ως μεζέ αλλά και ως κύριο πιάτο, ένα λαδερό λατρεμένο.

Υλικά για 4 άτομα

4 μελιτζάνες φλάσκες

400 γρ. ξινομυζήθρα

100 γρ. φέτα θρυμματισμένη

ε.π. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

3-4 ώριμες ντομάτες

1 κρεμμύδι μεγάλο, ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο

3-4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

100 γρ. κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα, τριμμένα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες κατά μήκος και τις τηγανίζετε, στο ελαιόλαδο που καίει, σε μέτρια φωτιά. Τις μεταφέρετε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί να φύγει το περιττό λάδι.

Αναμειγνύετε την ξινομυζήθρα με τη φέτα, βάζετε από 1 κουταλιά του γλυκού στην άκρη κάθε φέτας μελιτζάνας και τυλίγετε σε ρολά. Τα τοποθετείτε σε ένα ταψί, το ένα δίπλα στο άλλο, με μικρή απόσταση ανάμεσά τους.

Σάλτσα: Τσιγαρίζετε το κρεμμύδι σε ελαιόλαδο, ρίχνετε την ντομάτα με το σκόρδο και το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράζετε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Περιχύνετε τα ρολά, πασπαλίζετε το τυρί και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά σε δυνατό φούρνο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μελιτζάνα με φέτα σε τρεις καλοκαιρινές εκδοχές

Συνταγή της ημέρας:Ρολάκια μελιτζάνας γεμιστά με ντομάτα

Συνταγή της ημέρας:Κρητικές χυλοπίτες με μελιτζάνες και φέτα

Συνταγή της ημέρας: Μίνι κεμπάπ με μελιτζάνες και σάλτσα ντομάτας

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Close Icon