Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Λαχταριστή συνταγή για μακαρονάδα στον φούρνο

Λαχταριστή συνταγή για μακαρονάδα στον φούρνο


Λαχταριστή μακαρονάδα όπως δεν την έχετε ξαναφάει

Η πιο λαχταριστή μακαρονάδα γίνεται στον φούρνο -Χωρίς βράσιμο, φέρνει ικανοποίηση σε κάθε ουρανίσκο


Τα ζυμαρικά δεν είναι φαγητό, είναι παρηγοριά και ιεροτελεστία. Γι’ αυτό άλλωστε λέγονται και comfort food.

Οι pasta lovers ξέρουν ακριβώς τι εννοούμε. Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιάτα που αγαπήσαμε μεγαλώνοντας. Σκέτα, με κιμά, με τυρί, με σάλτσα, με χίλια δύο υλικά, είναι λαχταριστά, χορταστικά, μια ικανοποίηση για τον ουρανίσκο.

Φτιάχνονται με διαφορετικούς τρόπους, αλλά τρώγονται μόνο με έναν!

Τι θα έλεγες για μακαρόνια μαγειρεμένα στον φούρνο; Κι όμως, μπορείς να φτιάξεις μια πεντανόστιμη μακαρονάδα ψημένη κατευθείαν στο φούρνο χωρίς να βράσεις τα ζυμαρικά.

Μπορεί να ακούγεται λίγο ανορθόδοξο (δεν ξέρω αν θα κάνει τους Ιταλούς χαρούμενους), ωστόσο, βρήκαμε μια λαχταριστή συνταγή για μακαρονάδα στον φούρνο.

Είναι εύκολη και ιδανική για όσους δεν θέλουν να παιδεύονται καθώς βάζεις όλα τα υλικά μαζί και τα ψήνεις.

Δες πώς θα φτιάξεις τα yummy ζυμαρικά στον φούρνο:

ΥΛΙΚΑ

1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι

¼ της κούπας ελαιόλαδο

3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες

½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 κουταλιά μπαχαρικά

1 κουταλάκι αλάτι

ντομάτες κομμένες σε κύβους

½ της κούπας κομμένη πράσινη πιπεριά

½ της κούπας κομμένη κόκκινη πιπεριά

3 κούπες νερό

2 κούπες σάλτσα μαρινάρα

2 φύλλα βασιλικού

2 κούπες μοτσαρέλα

τριμμένη παρμεζάνα για το σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.

Βάζουμε το μακαρόνια σε ένα ταψί και προσθέτουμε το λάδι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τα μπαχαρικά και το αλάτι. Ανακατεύουμε με τα χέρια.

Προσθέτουμε την ντομάτα, τις πιπεριές, το νερό, τη σάλτσα και τον βασιλικό και ανακατεύουμε ξανά με μια λαβίδα για να πάνε τα υλικά παντού.

Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα για να καλύψει τα μακαρόνια.

Ψήνουμε στον φούρνο για 45-55 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα η επιφάνεια.

Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο και γαρνίρουμε με φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα.

Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon