Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Καλοκαιρινή σαλάτα με αγγούρια και κολοκυθάκια

Καλοκαιρινή σαλάτα με αγγούρια και κολοκυθάκια

Συνταγή

Συστατικά

• 50 γρ. κουκουνάρι

• 3 φέτες ψωμί του τοστ

• 2 κ.σ. ελαιόλαδο

• 1 κ.γ. αλάτι χωρισμένο

• ½ κ.γ. πιπέρι χωρισμένο

• ρίγανη, ξερή

• 2 κολοκυθάκια

• 2 αγγούρια

• χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

• 50 γρ. ρόκα

• 100 γρ. κατσικίσια φέτα

• ¼ ματσάκι δυόσμο

• 400 γρ. σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ

Μέθοδος Εκτέλεσης

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.

• Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Ρίχνουμε το κουκουνάρι και αφήνουμε για 2-4 λεπτά μέχρι να καβουρδιστεί. Αφήνουμε στην άκρη.

• Κόβουμε το ψωμί σε κύβους 2 εκ. και το βάζουμε σε ένα μπολ με το ελαιόλαδο, το ⅓ από το αλάτι, το ⅓ από το πιπέρι και τη ρίγανη.

• Ανακατεύουμε να πάει το ελαιόλαδο παντού και απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.

• Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσουν και να σκληρύνουν. Αφήνουμε στην άκρη.

• Με ένα πίλερ κόβουμε λεπτές φέτες από τα κολοκυθάκια και τα αγγούρια.

• Τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού, το υπόλοιπο αλάτι, πιπέρι και τη ρόκα.

• Ανακατεύουμε και σερβίρουμε στην πιατέλα μας.

• Κόβουμε τη φέτα σε κύβους 1 εκ. και απλώνουμε στην πιατέλα μαζί με τους κύβους του ψωμιού (κρουτόν) και το κουκουνάρι.

• Διακοσμούμε με τα φύλλα δυόσμου και σερβίρουμε με τη σπιτική σάλτσα βινεγκρέτ.

• Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε τη σαλάτα άμεσα κόβουμε τα κολοκυθάκια και τα αγγούρια σε λεπτές λωρίδες και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ με αρκετό νερό και πάγο ώστε να είναι καλυμμένα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon