Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Ιταλικό Τιραμισού: Συνταγή με ιδιαίτερη γεύση

Ιταλικό Τιραμισού: Συνταγή με ιδιαίτερη γεύση

Όσοι προσέχουν μπορούν να δοκιμάσουν τη συνταγή για τιραμισού χωρίς αυγά, ενώ για τους ερωτευμένους έχουμε και το… τιραμισού καρδιά!


Ιταλικό Τιραμισού: Η κλασική ιταλική συνταγή για τιραμισού. Υπέροχο γλυκό και πολύ εύκολο που θα το φτιάξετε ξανά και ξανά!

Όσοι προσέχουν μπορούν να δοκιμάσουν τη συνταγή για τιραμισού χωρίς αυγά, ενώ για τους ερωτευμένους έχουμε και το… τιραμισού καρδιά!

Κλασική ιταλική συνταγή για τιραμισού

  • Χρόνος Προετοιμασίας 30 Λεπτά
  • Συνολικός Χρόνος 30 Λεπτά
  • Μερίδες 8

Για τη συνταγή για τιραμισού θα χρειαστείτε

  • 4 ‏αυγά
  • 500 γρ. ‏τυρί μασκαρπόνε
  • 200 γρ. ‏ζάχαρη άχνη
  • 1 1/2 πακέτο ‏σαβαγιάρ
  • 1 σφηνάκι ‏κονιάκ
  • 1 δόση ‏βανίλια
  • 1 κούπα ‏καφέ εσπρέσο (ή έστω φίλτρου)
  • ‏κακάο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

1

Έχετε βγάλει το μασκαρπόνε από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το χρησιμοποιήσετε. Ξεχωρίζετε τα ασπράδια από τους κρόκους και χτυπάτε τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Σε διαφορετικό σκεύος χτυπάτε τους κρόκους καλά, στη συνέχεια προσθέστε το μασκαρπόνε και τη βανίλια και ανακατεύετε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν.

2

Αναμειγνύετε τα δύο μείγματα με ένα κουτάλι με μεγάλες αεράτες κινήσεις για να γίνει η κρέμα μας όσο πιο αφράτη γίνεται. Φτιάχνετε τον καφέ και τον ρίχνετε σε ένα βαθύ πιάτο, προσθέτετε το κονιάκ και ξεκινάτε να βουτάτε ένα-ένα τα σαβαγιάρ. Μοιράζετε μία πρώτη σειρά στα μπολ μας (ή σε ένα μεγάλο) και απλώνετε από πάνω μια πλούσια δόση κρέμας.

3

Προσθέστε 2η σειρά σαβαγιάρ και ακόμα μία δόση κρέμας και τα βάζετε στο ψυγείο όπου τα αφήνετε για τουλάχιστον 2-3 ώρες. Όταν «σφίξει» το πασπαλίζετε με κακάο και είστε έτοιμοι!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Συνταγή της ημέρας: Αθώο τιραμισού

Συνταγή της ημέρας: Τούρτα τιραμισού με αμύγδαλα κροκάν από την Αργυρώ Μπαρμαρίγου

Συνταγή της ημέρας : Τιραμισού με την διατροφική ανάλυση του Δημήτρη Γρηγοράκη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Close Icon