Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Γλυκά Σνακ: 2 συνταγές με μυρωδιά Χριστουγέννων

Γλυκά Σνακ: 2 συνταγές με μυρωδιά Χριστουγέννων

Αρχικά, ραντίζετε με το κονιάκ τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε για μια ώρα να ποτίσουν. Μετά τα γεμίζετε με χοντροκομμένο καρύδι



Γλυκά Σνακ: Σοκολατάκια με δαμάσκηνα και καρύδια – Το must των Χριστουγέννων

Υλικά


  • 30 ξερά δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
  • 4 κουταλιές γάλα
  • 150 γραμμάρια καρύδια
  • 500 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 1 φλυτζανάκι καφέ κονιάκ
  • τρούφα σοκολάτα

Εκτέλεση

  1. Αρχικά, ραντίζετε με το κονιάκ τα δαμάσκηνα και τα αφήνετε για μια ώρα να ποτίσουν. Μετά τα γεμίζετε με χοντροκομμένο καρύδι.
  2. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί με το βούτυρο και το γάλα. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και βουτάτε μέσα τα δαμάσκηνα.
  3. Κατόπιν, τα κυλάτε στην τρούφα και τα βάζετε σε διακοσμητικά χαρτάκια. Τα διατηρείτε στο ψυγείο.

 

Μπάρες λεμονιού με βάση μπισκότο βουτύρου

Υλικά

  • 280 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/8 κ. γλ. αλάτι
  • 2 αβγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λεμονιού
  • 1 κουτί ζαχαρούχο
  • Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε το αλεύρι, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι και τρίψτε με τα δάχτυλά σας.
  3. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και πιέστε ώστε να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη βάση.
  4. Ψήστε για περίπου 20- 25 λεπτά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
  5. Εντωμεταξύ, σε ένα μπολ χτυπήστε με σύρμα τα αβγά και το χυμό λεμονιού.
  6. Προσθέστε το ζαχαρούχο και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  7. Βγάλτε το ταψάκι από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  8. Ρίξτε την κρέμα λεμονιού, απλώστε ομοιόμορφα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
  9. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και κόψτε το σε μπάρες.
  10. Πριν το σερβίρισμα πασπαλίστε με άχνη, προαιρετικά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Υγιεινά σνακ για τη δουλειά αλλά και ποια να αποφεύγετε

Σοκολατάκια με ινδοκάρυδο για Χριστουγεννιάτικο bazar

Πόσο μας παχαίνουν οι πειρασμοί των γιορτών

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Close Icon