Υπάρχουν πολλές επιλογές για χορταστικές φθινοπωρινές σαλάτες, που ίσως να μην είχατε στο παρελθόν σκεφτεί.
Φθινόπωρο συνταγές: Το καλοκαίρι μας κακομαθαίνει αρκετά με την πληθώρα των επιλογών που μας προσφέρει στο φαγητό και όταν φτάνει το φθινόπωρο βρίσκουμε πως δεν έχουμε αρκετές εναλλακτικές. Κι όμως, σε αυτό το άρθρο σας δείχνουμε ότι είναι λανθασμένη αυτή η αντίληψη και στην πραγματικότητα το αντίθετο συμβαίνει. Υπάρχουν πολλές επιλογές για χορταστικές φθινοπωρινές σαλάτες, που ίσως να μην είχατε στο παρελθόν σκεφτεί.
Σαλάτες με φθινοπωρινά λαχανικά και φρούτα που μας χορταίνουν
Ανάμεικτη σαλάτα με μήλο και αχλάδι
Γι’ αυτή τη συνταγή, προμηθευτείτε φρέσκα πράσινα λαχανικά, όπως ρόκα, κάλε, σπανάκι ή μαρούλι. Κόψτε σε λεπτές φέτες ή σε κυβάκια το αχλάδι και το μήλο. Στη συνέχεια, προσθέστε τριμμένη φέτα και προαιρετικά λίγο βραστό κοτόπουλο. Για την σάλτσα, ανακατέψτε μηλόξιδο με μέλι και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Μπορείτε στη σάλτσα να προσθέσετε και ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Τραγανή σαλάτα με dressing φιστικιού
Για τη σαλάτα κόψτε: πολύχρωμες πιπεριές, καρότα, λάχανο, κόλιαντρο και φρέσκο κρεμμύδι, αμύγδαλο. Για το κρεμμώδες dressing θα χρειαστείτε: φιστικοβούτυρο σε κρεμμώδη μορφή, μέλι, λίγο ξίδι, χυμό λεμονιού και κόλιαντρο. Προαιρετικά, προσθέστε λίγο λάδι από καρύδα ή ελάχιστο ελαιόλαδο.
Σαλάτα του Καίσαρα με γλυκοπατάτες και τραγανά ρεβίθια
Για τη σαλάτα θα χρειαστείτε: 3 γλυκοπατάτες, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, πιπέρι, καπνιστή πάπρικα, αλάτι, βραστά ρεβίθια, κάλε, ψητά λαχανάκια Βρυξελλών και 1-2 αβοκάντο κομμένα σε φέτες. Για το dressing θα ανακατέψετε: λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, χυμό από 2 λεμόνια, 3 κουταλιές μουστάρδα Dijon, 2 κουταλιές ταχίνι, 1-2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου, αλάτι, πιπέρι, λίγη τριμμένη παρμεζάνα. Προαιρετικά, μπορείτε να προσθέστε λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό στο τέλος.
Σαλάτα με εσπεριδοειδή
Για τη σαλάτα θα χρειαστούν: κόκκινο κρεμμύδι (για να κάνετε γρήγορες πίκλες ανακατέψτε το και αφήστε το για λίγες ώρες σε ξύδι από κόκκινο ξύδι, λίγη ζάχαρη και νερό), 1 κάλε, 1 γκρέιπφρουτ ή πορτοκάλι, 1 μήλο και μισό ρόδι. Για τη σάλτσα dressing ανακατεύουμε: 3 κουταλιές ξίδι από κόκκινο κρασί, 1 κουταλιά μουστάρδα, αλάτι και μαύρο πιπέρι, λίγο γλυκαντικό της επιλογής μας, ελαιόλαδο και 2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού.
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube