Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Ένα ορεκτικό και ένα γλυκό για να μένουμε σπίτι πιο ευχάριστα

Ένα ορεκτικό και ένα γλυκό για να μένουμε σπίτι πιο ευχάριστα

Σπιτικά κεφτεδάκια μανιταριών

Μία ιδιαίτερη και νόστιμη πρόταση

Υλικά για 4 άτομα

  • • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • • 500 γρ. μανιτάρια
  • • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • • 4 κ.σ. αλεύρι
  • • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • • αλάτι
  • • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τρίβετε το κρεμμύδι, πλένετε και ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και το μαϊντανό.
  2. Στη συνέχεια, αναμιγνύετε τα παραπάνω υλικά σε μία λεκάνη και προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και το αλεύρι.
  3. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά ώστε να προκύψει ένα ομοιογενές μείγμα.
  4. Το αφήνετε για λίγο να ξεκουραστεί.
  5. Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι και ρίχνετε με κουταλιές το μείγμα των μανιταριών και τους τηγανίζετε.

 

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

Εύκολη συνταγή

Υλικά

  • • 1 1/2 κ.γ. σόδα
  • • 1 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
  • • 6-7 κ.σ. κακάο
  • • 1 1/2 κούπες ζάχαρη
  • • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • • 1 κούπα ηλιέλαιο
  • • 1 κούπα νερό

Εκτέλεση

  1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο και τη σόδα και ανακατεύετε.
  2. Προσθέτετε το μπέκιν πάουντερ, το κακάο, το νερό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με σύρμα.
  3. Στο τέλος ρίχνετε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα.
  4. Βάζετε το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 60 λεπτά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon