Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Ελαφρύ Επιδόρπιο: Δροσερό γιαουρτογλυκό με κοκτέιλ φρούτων και μπισκότα!!!

Ελαφρύ Επιδόρπιο: Δροσερό γιαουρτογλυκό με κοκτέιλ φρούτων και μπισκότα!!!

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ώστε να στερεοποιηθούν και να δέσουν καλά τα υλικά του γλυκού μεταξύ τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.



 

Ελαφρύ Επιδόρπιο: Eύκολο γιαουρτογλυκό με 4 υλικά. Είναι ελαφρύ χωρίς ζάχαρη και με λίγες θερμίδες!!! Δοκιμάστε το !!!!


Δροσερό γιαουρτογλυκό με κοκτέιλ φρούτων και μπισκότα!!

Υλικά

 

Εκτέλεση

Το πρώτο βήμα για την συνταγή μας, είναι να χωρίσουμε τα φρούτα της κονσέρβας με την κομπόστα από τον χυμό. Για να γίνει αυτό, βάζουμε επάνω σε ένα μεγάλο μπωλ ένα σουρωτήρι και αδειάζουμε το περιεχόμενο της κονσέρβας. Κρατάμε τον χυμό για να μας δώσει αργότερα στη συνταγή την γλυκιά γεύση που χρειαζόμαστε.

Βάζουμε τα φρούτα της κονσέρβας από το σουρωτήρι σε ένα άλλο μπωλ.

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε τον ζελέ. Αδειάζουμε τα δύο φακελάκια ζελέ σε ένα μπωλ και προσθέτουμε και τα 400 γρ. βραστού νερού. Συνεχίζουμε, ανακατεύοντας καλά με τον αναδευτήρα έως ότου να λιώσει το ζελέ το οποίο και αδειάζουμε στο μπωλ με τον χυμό από τα φρούτα της κονσέρβας. Αφήνουμε το μπωλ αυτό στην άκρη για να κρυώσει καλά και να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.

Κατόπιν, και αφού το μπωλ με το ζελέ έχει κρυώσει, αδειάζουμε σε αυτό το γιαούρτι και ανακατεύουμε με τον αναδευτήρα έως ότου να λιώσει καλά το γιαούρτι.

Παίρνουμε μία φόρμα σιλικόνης ελαστική και με το κουτάλι βάζουμε μία μικρή στρώση από τα φρούτα της κομπόστας, κατόπιν συνεχίζουμε με μία στρώση από τα μπισκότα. Τα μπισκότα μπορούμε να τα βάλουμε ολόκληρα ή σπασμένα στην φόρμα, ανάλογα με το πως θέλουμε να είναι τελικά η μορφή του γλυκού μας. Προσθέτουμε άλλη μία στρώση από τα φρούτα.

Αδειάζουμε στη συνέχεια, το μισό περίπου από το ζελέ στη φόρμα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα φρούτα και προσθέτουμε επίσης και τα υπόλοιπα μπισκότα φροντίζοντας να μουσκέψουν καλά στο ζελέ. Τα μπισκότα ειδικά εάν τα έχουμε προσθέσει ολόκληρα, πρέπει να τα ισιώσουμε επάνω από το ζελέ.

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 έως 6 ώρες ώστε να στερεοποιηθούν και να δέσουν καλά τα υλικά του γλυκού μεταξύ τους. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, αφήνουμε τη φόρμα στο ψυγείο ένα ολόκληρο βράδυ.

Για να βγάλουμε το γλυκό από τη φόρμα, μπορούμε να την βυθίσουμε για λίγο σε ένα μπωλ με ζεστό νερό, κατόπιν βάζουμε ένα μεγάλο πιάτο επάνω από τη φόρμα και αναποδογυρίζοντας την φόρμα, το γλυκό μας πέφτει στο πιάτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Η διατροφική αξία των παραδοσιακών γλυκών του καλοκαιριού

Light καλοκαιρινά επιδόρπια

Πως να ικανοποιήσετε τις καλοκαιρινές λιγούρες για γλυκό

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Ανακατεύετε την άχνη ζάχαρη με το γάλα και προσθέτετε αυτό το παχύ μίγμα στο βούτυρο. Το ανακατεύετε καλά και ρίχνετε λίγες σταγόνες λεμονιού. Μεταφέρετε τη βασιλόπιτα σε πιατέλα και την περιχύνετε με το γλάσο. Πασπαλίζετε με αμύγδαλα φιλέ και το αφήνετε να στεγνώσει.

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Close Icon