Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Συνταγές

Απολαυστική σαλάτα για τα Χριστουγεννα

Απολαυστική σαλάτα για τα Χριστουγεννα


Σαλάτα – Τούρτα – Συνταγή

Υλικά


4 πατάτες
4 καρότα
4 παντζάρια
4 αβγά
1 βάζο μαγιονέζα
3 κρεμμυδάκια φρέσκα
2 σκελίδες σκόρδο
1 λεμόνι
2 κουτ.της σούπας ξύδι
Αλάτι, πιπέρι
Λάδι
Άνηθο

Εκτέλεση

Βράζετε τις πατάτες, τις στραγγίζετε καλά, τις αφήνετε να κρυώσουν και μετά τις τρίβετε στον χοντρό τρίφτη, τις ρίχνετε το κρεμμυδάκι, αλάτι, πιπέρι λάδι και λεμόνι.
Βράζετε τα παντζάρια (υπάρχουν και έτοιμα), τα τρίβετε στον τρίφτη, ρίχνετε το σκόρδο,το ξύδι, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
Βράζετε τα καρότα, τα τρίβετε στον τρίφτη, ρίχνετε λάδι , αλάτι και λεμόνι.
Βράζετε τα αβγά, τα ξεφλουδίζετε και χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια. Κάνετε τους κρόκους σκόνη, τρίβετε στον τρίφτη τα ασπράδια και ρίχνετε αλάτι.
Σε μια φόρμα του ζελέ, ρίχνετε αλάτι, πιπέρι και άνηθο.
Βάζετε τους κρόκους πιέζετε, ρίχνετε τα ασπράδια και βάζετε μια λεπτή στρώση μαγιονέζας.
Ρίχνετε το καρότο, πιέζετε λίγο και βάζετε μαγιονέζα.
Ρίχνετε τα παντζάρια πιέζετε και πάλι μαγιονέζα.
Τέλος βάζετε τις πατάτες, πιέζετε καλά, βάζετε μαγιονέζα στρώνετε επάνω και τοποθετείτε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Όταν την βγάλετε την αφήνετε 5 λεπτά και μετά την αναποδογυρίζετε σε μεγάλη πιατέλα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βασιλόπιτα με άσπρο γλάσο για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Γιορτινή Σούπα Βελουτέ με Κάστανα

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Γιορτινές τυροκροκέτες με σάλτσα πορτοκάλι για μικρούς και μεγάλους

Tip: Στο μείγμα της πολέντας από το πανάρισμα μπορείτε να προσθέσετε μυρωδικά της αρεσκείας σας ξερά ή ψιλοκομμένα φρέσκα και ακόμα και μπαχαρικά, όπως μπαχάρι, πάπρικα, κάρυ, κουρκουμά, κρόκο κ.ά.

Σούπα σελινόριζας με πράσο και τζίντερ για τις χειμωνιάτικες μέρες

Η σελινόριζα είναι ένα λαχανικό ρίζας που, όταν μαγειρευτεί και στη συνέχεια πολτοποιηθεί, γίνεται η τέλεια βάση για μια σούπα με σούπερ κρέμα χωρίς καμία ανάγκη για γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ένα πιάτο σοφιστικέ και γκουρμέ, ιδανικό για ένα σπέσιαλ ελαφρύ δείπνο, τα φιλετα τσιπούρας με σπανάκι φλορεντίν σε σφολιατα

Μιλάμε για πολύ υψηλό εστιατορικό επίπεδο, μαζί με όλη τη κομψή θαλπωρή ενός σπιτικού, όπου ο οικοδεσπότης έμπρακτα αποδεικνύει ότι διαθέτει και λεπτό γούστο αλλά και μαγειρική ικανότητα.

Απολαυστικό μπέργκερ σολομού

Ανοίγεις τα ψωμάκια, τοποθετείς τη δροσερή σάλτσα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, το μπιφτέκι, λίγα πράσινα λαχανικά, λίγη δροσερή σάλτσα, το ψωμάκι και απολαμβάνεις!

Δύο συνταγές για σάντουιτς που θα σας λύσουν τα χέρια

Το γλυκό καραμελωμένο κρεμμύδι με την υποβόσκουσα οξύτητα απ’ το μπαλσάμικο, κοντράρει με τις γήινες εντάσεις του καπνιστού μετσοβόνε, ενώ η τραγανότητα του καρυδιού απογειώνει το σύνολο, δίνοντας γευστικό ρυθμό! Ιδανική επιλογή ψωμιού, κάποιο πολύσπορο  ή ολικής αλέσεως.

Close Icon