Τα ζυμαρικά είναι λογικά ένα από τα πρώτα πράγματα που έμαθες να μαγειρεύεις. Κι όμως δεκαετίες μετά, το Internet ήρθε να μας αποκαλύψει πως τόσα χρόνια τα βράζουμε με τον λάθος τρόπο!
Σύμφωνα με τον Αμερικανό παρουσιαστή και foodie, Άλτον Μπράουν, δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιμένεις να βράσει το νερό πριν ρίξεις τα μακαρόνια στην κατσαρόλα. Ο Άλτον ρίχνει τα ωμά ζυμαρικά σε αλατισμένο κρύο νερό (αρκετό ώστε να καλύψει πλήρως τα ζυμαρικά) και στη συνέχεια ανάβει τη φωτιά για να βράσει το νερό μαζί με τα μακαρόνια. Μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνει τη φωτιά και αφήνει το νερό να σιγοβράσει ώστε τα ζυμαρικά να μην κολλήσουν μεταξύ τους.
Όση ώρα τα μακαρόνια μαγειρεύονται, μπορείς να ξεκινήσεις να φτιάχνεις τη σάλτσα τους. Σε μόλις 10 λεπτά θα έχεις τα τέλεια al dente ζυμαρικά! Η συγκεκριμένη μέθοδος, αν και μοιάζει πιο περίπλοκη από την κλασική, σύμφωνα με τον Άλτον, είναι πολύ πιο γρήγορη και εύκολη! Πρόσεξε μόνο να μην ακούσει κανένας Ιταλός ότι βράζεις τα μακαρόνια έτσι…
Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον ΚόσμοΑκολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube