Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σύνδρομο Down: Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η διατροφή στα άτομα με σύνδρομο Down;

Σύνδρομο Down: Πόσο μεγάλο ρόλο παίζει η διατροφή στα άτομα με σύνδρομο Down;

Σύνδρομο Down: Όταν πρόκειται για φαγητό, τα παιδιά με σύνδρομο Down έχουν συγκεκριμένες συμπάθειες και αντιπάθειες και η υφή ενός φαγητού είναι ζωτικής σημασίας.


Όταν πρόκειται για φαγητό, τα παιδιά με σύνδρομο Down έχουν συγκεκριμένες συμπάθειες και αντιπάθειες — και η υφή ενός φαγητού είναι ζωτικής σημασίας. Τα φαγητά με τραγανή, λιπαρή αίσθηση στο στόμα έχουν γενικά ένα μεγάλο αντίχειρα, ενώ τα εύθραυστα ή τα φαγητά φαγητά χαίρονται. Αλλά οι επιλεκτικές επιλογές τροφίμων μπορούν να οδηγήσουν σε μια λιγότερο υγιεινή διατροφή, έτσι οι ερευνητές ήθελαν να κατανοήσουν καλύτερα πώς η υφή επηρεάζει τη διατροφή των ατόμων με σύνδρομο Down και πώς να βοηθήσουν στη βελτίωση της διατροφής.

Διατροφή και σύνδρομο Down

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κατανοήσουν ποιες υφές τροφίμων προτιμούν τα παιδιά με σύνδρομο Down και πώς να τα μετακινήσουμε από πράγματα όπως πολτοποιημένα τρόφιμα σε σύνθετα τρόφιμα, τα οποία τείνουν να έχουν περισσότερη θρεπτική αξία», δήλωσε η επικεφαλής συγγραφέας Carolyn Ross. Είναι καθηγήτρια επιστήμης τροφίμων στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον. Για να μάθετε περισσότερα, η Ross και η ομάδα της έστειλαν κουτιά με 16 εμπορικά διαθέσιμα τρόφιμα σε 218 παιδιά ηλικίας 11 έως 18 ετών. Οι συμμετέχοντες περιελάμβαναν 111 παιδιά με σύνδρομο Down και τα υπόλοιπα με τυπική ανάπτυξη. Κάθε κουτί είχε τέσσερα είδη από τέσσερις διαφορετικές ομάδες υφής για να αποφευχθεί η σύγχυση σχετικά με τη γεύση που προκάλεσε την προτίμηση.

Οι οικογένειες ενημερώνουν επίσης τους ερευνητές εκ των προτέρων σχετικά με τις γεύσεις που δεν τους αρέσουν, ώστε να μπορούν να αποφευχθούν. Τα παιδιά έτρωγαν ένα από κάθε είδος κάθε μέρα για μια εβδομάδα — μια συχνότητα που επιλέχθηκε για να αποκλείσει την απόλαυση λόγω της καινοτομίας. Καθώς τα παιδιά έτρωγαν, οι γονείς τους τράβηξαν βίντεο, το οποίο έστειλαν στην ομάδα μελέτης. Ο Ross είπε ότι η μελέτη έδειξε μεγάλη διαφορά στην προτίμηση υφής μεταξύ παιδιών με και χωρίς σύνδρομο Down. Στα παιδιά με σύνδρομο Down αρέσουν πολύ οι λιχουδιές με φουσκωμένο καλαμπόκι και άλλα σνακ χαμηλής θρεπτικής αξίας, είπε. “Αυτές οι τροφές δεν έχουν υψηλή θρεπτική αξία, αλλά είναι διαλυτές — ένα τεράστιο πλεονέκτημα για αυτά τα παιδιά. Τώρα η πρόκληση είναι να φτιάχνουμε θρεπτικά τρόφιμα με αυτά τα χαρακτηριστικά”, δήλωσε ο Ross σε ένα δελτίο τύπου του πανεπιστημίου.

Περίπου 5.100 μωρά γεννιούνται με σύνδρομο Down στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε χρόνο. Η πάθηση είναι γενετική, που προκαλείται από ένα πλήρες ή μερικό επιπλέον αντίγραφο του χρωμοσώματος 21. Οι προκλήσεις περιλαμβάνουν διαταραχές στη σίτιση και την κατάποση που μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο πνιγμού, μια κύρια αιτία θανάτου μεταξύ των ατόμων με σύνδρομο Down. «Αυτή ήταν μια τεράστια περιοχή έρευνας που έλειπε», είπε ο Ρος. “Υπάρχουν πολλές ανέκδοτες ιστορίες και μπορείτε να κατεβείτε σε μια διαδικτυακή τρύπα για κουνέλι για να βρείτε πληροφορίες. Αλλά μελέτες όπως αυτή μπορούν να βοηθήσουν τους γονείς και τους κλινικούς ιατρούς να γνωρίζουν τι θα φάνε αυτά τα παιδιά και να βοηθήσουν στη μείωση των περιπτώσεων πνιγμού. Εάν μπορούμε να προσθέσουμε διατροφική αξία σε αυτά τα τρόφιμα, τότε θα βοηθήσουμε πραγματικά πολλούς ανθρώπους». Ο Ross είπε ότι η έρευνα μπορεί να ωθήσει τους κατασκευαστές τροφίμων να προσαρμόσουν τα προϊόντα σε αυτόν τον πληθυσμό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Ποια ορμόνη ενισχύει τις δεξιότητες σκέψης σε άνδρες με σύνδρομο Down;

Πώς θα κατανοήσουν τα παιδιά με σύνδρομο Down την έννοια των ραντεβού;

Ανησυχίες στους ειδικούς,για την παράλληλη εμφάνιση κρουσμάτων βαριάς παιδικής ηπατίτιδας απροσδιόριστης αιτιολογίας σε πολλές χώρες ταυτόχρονα

Τοπικό σύνδρομο πόνου : Έτσι επηρεάζει την ψυχική υγεία

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Διατροφή και θηλασμός

Διατροφή Θηλασμός: Ο θηλασμός είναι μια περίοδος γεμάτη τρυφερότητα αλλά και αυξημένες ανάγκες — όχι μόνο για το μωρό, αλλά και για τη μητέρα. Η σωστή διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του γάλακτος, στην ενέργεια της μητέρας

Ατομικό cheesecake με 4 υλικά

Cheesecake φράουλα: Θες κάτι γλυκό, δροσερό και γρήγορο χωρίς περίπλοκες συνταγές και πολλά υλικά; Αυτό το ατομικό cheesecake φράουλας χρειάζεται μόνο 4 απλά υλικά και ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά,

Close Icon