Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συμπληρώματα διατροφής: Ποια ώρα μέσα στην ημέρα είναι κατάλληλη;

Συμπληρώματα διατροφής: Ποια ώρα μέσα στην ημέρα είναι κατάλληλη;

Συμπληρώματα διατροφής: Η σωστή στιγμή της ημέρας για να παίρνετε τα συμπληρώματά σας μπορεί να επηρεάσει την απορρόφησή τους και τη γενική σας ευεξία. Εδώ είναι κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές για το πότε είναι καλύτερο


Η σωστή στιγμή της ημέρας για να παίρνετε τα συμπληρώματά σας μπορεί να επηρεάσει την απορρόφησή τους και τη γενική σας ευεξία. Εδώ είναι κάποιες γενικές κατευθυντήριες γραμμές για το πότε είναι καλύτερο να πάρετε διαφορετικούς τύπους συμπληρωμάτων.

1. Πολυβιταμίνες: Συνήθως, οι πολυβιταμίνες συνιστάται να λαμβάνονται το πρωί με το πρωινό. Αυτό συμβαίνει επειδή περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα που μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τα τρόφιμα για καλύτερη απορρόφηση. Επιπλέον, η λήψη τους νωρίς την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να αποφύγετε πιθανές διαταραχές ύπνου, αν περιέχουν ενεργητικές βιταμίνες όπως η Β12.

2. Βιταμίνη D: Η βιταμίνη D είναι καλύτερα να λαμβάνεται το πρωί ή το μεσημέρι, ειδικά αν συνδυάζεται με άλλες βιταμίνες ή λιπαρές τροφές, διότι η απορρόφηση της μπορεί να βελτιωθεί με την παρουσία λίπους. Επίσης, η βιταμίνη D μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα ενέργειας, οπότε είναι προτιμότερο να αποφεύγεται η λήψη της το βράδυ.

3. Ωμέγα-3 (ιχθυέλαιο): Συνιστάται να παίρνετε τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα με τα γεύματα, ειδικά εκείνα που περιέχουν λίπος, για καλύτερη απορρόφηση. Αυτό μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε γεύμα της ημέρας, αλλά συνήθως η λήψη τους κατά τη διάρκεια του πρωινού ή του μεσημεριανού γεύματος είναι πρακτική.

4. Ασβέστιο: Αν παίρνετε ασβέστιο, είναι καλύτερο να το λαμβάνετε σε μικρές δόσεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί ο οργανισμός απορροφά το ασβέστιο καλύτερα σε μικρότερες δόσεις.

5. Βιταμίνη C: Η βιταμίνη C μπορεί να ληφθεί το πρωί ή το μεσημέρι. Μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο στομάχι αν ληφθεί με άδειο στομάχι, οπότε είναι προτιμότερο να συνδυάζεται με γεύματα.

6. Προβιοτικά: Τα προβιοτικά συνήθως συνιστώνται να λαμβάνονται με άδειο στομάχι, συχνά το πρωί ή το βράδυ πριν το βραδινό γεύμα, για καλύτερη επιβίωση των βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα.

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή και, αν έχετε αμφιβολίες, να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία υγείας για προσαρμογή της λήψης των συμπληρωμάτων στις ατομικές σας ανάγκες και συνθήκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Θρεπτικά συστατικά που δεν μπορούμε να πάρουμε μέσω της τροφής

Ανεπιθύμητες επιπτώσεις της μακροχρόνιας χρήσης συμπληρωμάτων ωμέγα-3

Μπορεί η επαρκής κατανάλωση μαγνησίου να αποτρέψει την εμφάνιση άνοιας;

Είναι τα προβιοτικά πράγματι τόσο αναγκαία για υγιείς ανθρώπους;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πλιγούρι για την ανακούφιση από μυϊκούς σπασμούς και κράμπες

Πλιγούρι: Χάρη στην περιεκτικότητά του σε μαγνήσιο, κάλιο και φυτικές ίνες. Συμπεριλαμβάνοντας το πλιγούρι στη διατροφή μας, μπορούμε να βελτιώσουμε τη μυϊκή λειτουργία και να μειώσουμε την ενόχληση που προκαλείται από τις μυϊκές κράμπες.

Ακτινίδιο και υγεία του αναπνευστικού

Ακτινίδιο :Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη C, αντιοξειδωτικά και νερό ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν τους αεραγωγούς.

Ένας φυσικός σύμμαχος για την καλή λειτουργία του εντέρου

Σιμιγδάλι: Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φυτικές ίνες και την ικανότητά του να συνδυάζεται με άλλα θρεπτικά τρόφιμα, μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο σύμμαχο για την υγεία του πεπτικού συστήματος.

Τα οφέλη του γάλακτος με τζίντζερ τον χειμώνα

Γάλα τζίντζερ: Η κατανάλωση γάλακτος τζίντζερ το χειμώνα είναι ένας φυσικός και αποτελεσματικός τρόπος για να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας σύστημα, να βελτιώσουμε την πέψη και να χαρίσουμε στο σώμα μας ζεστασιά και χαλάρωση.

Συνταγή για λαχταριστό χταποδάκι με τσίπουρο 

Παραδοσιακή συνταγή: Το χταπόδι είναι ένα από τα πιο αγαπημένα θαλασσινά της ελληνικής κουζίνας και η παρασκευή του με τσίπουρο προσθέτει μια ιδιαίτερη γεύση και άρωμα στο πιάτο.

Σιμιγδάλι - Οφέλη για την καρδιά και την υγεία

Σιμιγδάλι: Η κατανάλωσή του με μέτρο, ως μέρος μιας ποικίλης και θρεπτικής διατροφής, μπορεί να είναι ένας απλός αλλά αποτελεσματικός τρόπος για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας και της συνολικής ευεξίας.

Close Icon