Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συμπλήρωμα πρωτεΐνης σε σκόνη, τι είναι;

Συμπλήρωμα πρωτεΐνης σε σκόνη, τι είναι;

Αυτό που λέει το όνομά της. Απομονωμένη πρωτεΐνη από τροφές, σε μορφή σκόνης η οποία διαλύεται σε νερό (ή σε γάλα) και μπορεί να δουλέψει σαν μια άκρως βολική προσθήκη στη διατροφή μας. Οι πιο συχνές τις μορφές είναι:

* Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η πιο «δημοφιλής» στην αγορά, απορροφάται γρήγορα από το σώμα και προέρχεται από το γάλα. Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα.

* Η καζεΐνη, απορροφάται αργά, προέρχεται από το γάλα και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. 

* Η πρωτεΐνη σόγιας, προέρχεται από φυτά και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Περιέχει επίσης ουσίες που λέγονται ισοφλαβόνες σόγιας και φαίνεται να έχουν κάποια οφέλη στην υγεία.

* Άλλες, λιγότερο «δημοφιλείς» όπως η πρωτεΐνη κάνναβης, η πρωτεΐνη ρυζιού και η πρωτεΐνη από φασόλια.

Γιατί χρειάζομαι πρωτεΐνη;

Η πρωτεΐνη αποτελεί θεμελιώδες συστατικό όλων των κυττάρων του σώματος και μπορούμε να την προσλάβουμε είτε από ζωϊκές είτε από φυτικές πηγές. Οι πρώτες θεωρούνται πιο πλήρεις αφού έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει σωστά. Οι φυτικές από την άλλη πλευρά, θεωρούνται μη πλήρεις μιας και έχουν σε χαμηλές ποσότητες ένα ή και παραπάνω από αυτά τα απαραίτητα αμινοξέα, γι’ αυτό και στη διατροφή μας καλό είναι να συνδυάζουμε π.χ. όσπρια με ρύζι, έτσι ώστε να «συμπληρώνεται» επαρκώς το προφίλ των αμινοξέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό; Πώς να το σώσετε! 

Ένα φυσικό σνακ που μπορεί να ενισχύσει την πεπτική υγεία.

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Η μέθοδος του πιάτου και πώς να την εφαρμόσεις στη διατροφή σου 

Το ένα τέταρτο του πιάτου σου θα πρέπει να είναι αφιερωμένο σε πρωτεΐνες, όπως κοτόπουλο, ψάρι, φασόλια, φακές ή tofu. Οι πρωτεΐνες είναι σημαντικές για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των ιστών.

Πώς ο άνηθος βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης

Άνηθος: Χάρη στις αντιοξειδωτικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιλιπιδικές του ιδιότητες, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της LDL και των τριγλυκεριδίων, βελτιώνοντας έτσι τη συνολική υγεία της καρδιάς.

Τα οφέλη ενός δυνατού διατροφικού «ζευγαριού» 

Φακές με ρύζι: Οι φακές και το ρύζι μπορούν να μαγειρευτούν γρήγορα και εύκολα, καθιστώντας τα ιδανική επιλογή για πολυάσχολες μέρες. Μπορούν να σερβιριστούν με διάφορες σάλτσες, λαχανικά ή μπαχαρικά, προσφέροντας ποικιλία και γεύση.

3 Εύκολοι τρόποι για να αυξήσετε την πρωτεΐνη σε κάθε σας γεύμα

Πρωτεΐνη: Η αύξηση της πρόσληψης πρωτεΐνης στα γεύματα είναι σημαντική για τη μυϊκή ανάπτυξη, την αποκατάσταση και τη γενική υγεία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσθέσουμε περισσότερη πρωτεΐνη στα γεύματά μας,

Το ιδανικό γλυκό για τον Άγιο Βαλεντίνο

Red velvet Brownies: Τα Red Velvet Brownies είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την πλούσια γεύση της σοκολάτας με την χαρακτηριστική κόκκινη απόχρωση του red velvet κέικ. Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για να εντυπωσιάσετε σε κάποιο πάρτι ή γιορτή

Η ιδανική συνταγή για τους λάτρεις της λευκής σοκολάτας

Μπισκότα με λευκή σοκολάτα: Τα μπισκότα με λευκή σοκολάτα είναι ένα γλυκό που συνδυάζει την κρεμώδη γεύση της λευκής σοκολάτας με την τραγανή υφή του μπισκότου. Η συνταγή αυτή είναι εύκολη και γρήγορη, και τα μπισκότα γίνονται ιδανικά

Τι ρόλο παίζει η διατροφή στην εποχική συναισθηματική ιαταραχή (SAD) 

SAD: Η κατανάλωση επεξεργασμένων τροφών και ζάχαρης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη διάθεση. Οι τροφές αυτές μπορεί να προκαλέσουν απότομες αυξήσεις και πτώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα, οι οποίες σχετίζονται με αλλαγές στη διάθεση και την ενέργεια.

Close Icon