Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συμπλήρωμα πρωτεΐνης σε σκόνη, τι είναι;

Συμπλήρωμα πρωτεΐνης σε σκόνη, τι είναι;

Αυτό που λέει το όνομά της. Απομονωμένη πρωτεΐνη από τροφές, σε μορφή σκόνης η οποία διαλύεται σε νερό (ή σε γάλα) και μπορεί να δουλέψει σαν μια άκρως βολική προσθήκη στη διατροφή μας. Οι πιο συχνές τις μορφές είναι:

* Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος, η πιο «δημοφιλής» στην αγορά, απορροφάται γρήγορα από το σώμα και προέρχεται από το γάλα. Περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα για τον οργανισμό αμινοξέα.

* Η καζεΐνη, απορροφάται αργά, προέρχεται από το γάλα και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. 

* Η πρωτεΐνη σόγιας, προέρχεται από φυτά και περιλαμβάνει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Περιέχει επίσης ουσίες που λέγονται ισοφλαβόνες σόγιας και φαίνεται να έχουν κάποια οφέλη στην υγεία.

* Άλλες, λιγότερο «δημοφιλείς» όπως η πρωτεΐνη κάνναβης, η πρωτεΐνη ρυζιού και η πρωτεΐνη από φασόλια.

Γιατί χρειάζομαι πρωτεΐνη;

Η πρωτεΐνη αποτελεί θεμελιώδες συστατικό όλων των κυττάρων του σώματος και μπορούμε να την προσλάβουμε είτε από ζωϊκές είτε από φυτικές πηγές. Οι πρώτες θεωρούνται πιο πλήρεις αφού έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα που χρειάζεται το σώμα μας για να λειτουργήσει σωστά. Οι φυτικές από την άλλη πλευρά, θεωρούνται μη πλήρεις μιας και έχουν σε χαμηλές ποσότητες ένα ή και παραπάνω από αυτά τα απαραίτητα αμινοξέα, γι’ αυτό και στη διατροφή μας καλό είναι να συνδυάζουμε π.χ. όσπρια με ρύζι, έτσι ώστε να «συμπληρώνεται» επαρκώς το προφίλ των αμινοξέων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Χριστούγεννα: Εορταστικές γαστρονομικές παραδόσεις από όλο τον κόσμο

Ηλιόσποροι : Πώς μπορούν να προστατεύσουν από τον καρκίνο;

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Προκαλεί φλεγμονή το γιαούρτι; Τι πρέπει να γνωρίζετε 

Γιαούρτια που περιέχουν πρόσθετα σάκχαρα, τεχνητές γεύσεις ή συντηρητικά μπορεί να έχουν αρνητικές επιδράσεις στην υγεία και να συμβάλλουν σε φλεγμονώδεις διαδικασίες. Αντίθετα, το φυσικό γιαούρτι χωρίς πρόσθετα συστατικά μπορεί να έχει θετικές επιδράσεις.

Χυμοί: Είναι όντως υγιεινοί;

Χυμοί: Οι χυμοί θεωρούνται συχνά υγιεινοί, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από τον τύπο του χυμού και την ποσότητα που καταναλώνουμε. Αν και οι χυμοί περιέχουν φυσικά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες και μέταλλα, υπάρχουν και ορισμένα σημεία

Μέλι: Γλυκές και αλμυρές συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε

Μέλι: Το μέλι είναι μια ευέλικτη ουσία που αξίζει μια θέση σε κάθε κουζίνα. Είτε επιλέξετε να το απολαύσετε σε κλασικά επιδόρπια, είτε τολμήσετε να το συνδυάσετε με αλμυρά υλικά, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες.

Mac and Cheese: Η τέλεια συνταγή για το απόλυτο comfort food

Mac and Cheese: Το Mac & Cheese είναι το τέλειο πιάτο που συνδυάζει τη γεύση του λιωμένου τυριού με την απλότητα των ζυμαρικών. Είναι τέλειο για ένα καθημερινό γεύμα ή για ειδικές περιστάσεις. Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή και απολαύστε τη ζεστή με την οικογένεια ή τους φίλους σας!

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Close Icon