Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συκώτι με πουρέ: Θρεπτικό πιάτο με μοσχαρίσιο συκώτι και πουρέ πατάτας

Συκώτι με πουρέ: Θρεπτικό πιάτο με μοσχαρίσιο συκώτι και πουρέ πατάτας

Συκώτι με πουρέ: Εάν ψάχνετε μια συνταγή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με μεστή γεύση, τότε απολαύστε συκώτι με πουρέ πατάτας.


Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό και συνάμα θρεπτικό για το οικογενειακό μεσημεριάτικο τραπέζι, σου έχουμε τη λύση! Το συκώτι αποτελεί ένα ιδανικό πιάτο, το οποίο θα δώσει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, το σίδηρο και τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός μας. η καλύτερη επιλογή για συνοδευτικό είναι ο πουρές από πατάτα. Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε κι εσείς πόσο απολαυστικό φαγητό είναι!

Η πιο εύκολη συνταγή με συκώτι

Υλικά συνταγής:

Για τον πουρέ:

  • 3 μεγάλες πατάτες ψησίματος
  • 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 150ml πλήρες γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Για το μυρωδάτο βούτυρο:

  • 100γρ βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για το συκώτι:

  • 1 κ.σ. απλό αλεύρι
  • 200γρ συκώτι αρνιού, κομμένο και κομμένο σε 2 κομμάτια (πάχους περίπου 1 εκ.)
  • 1-2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • μικρή χούφτα μίνι κρεμμύδια τουρσί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες

Παρασκευή συνταγής:

  • Θερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Τρυπάτε τις πατάτες παντού με ένα διχάρι, τρίβετε με λάδι και ψήνετε απευθείας στο ράφι του φούρνου για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μόλις μαγειρευτεί, αφήστε το για 10-15 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστεί, στη συνέχεια κόψτε στη μέση, βγάλτε τη σάρκα πατάτας και σπρώξτε την μέσα από ένα ρύζι πατάτας ή σουρωτήρι. Καλύψτε μέχρι να χρειαστεί.
  • Ανακατέψτε τα συστατικά βουτύρου και τα μυρωδικά μαζί, απλώστε τα σε ένα ξύλο κοπής, κυλήστε τα και περιστρέψτε τις άκρες σφιχτά ώστε να μοιάζει με κράκερ. Βάζουμε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά να σφίξει.
  • Ζεσταίνετε το γάλα και το βούτυρο για τον πουρέ σε μια κατσαρόλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να σιγοβράζει το μείγμα. Ρίξτε αυτό πάνω τη πατάτα, πολτοποιήστε και πασπαλίστε πάνω με μοσχοκάρυδο και λίγο καρύκευμα. Διατηρείτε ζεστό ή ξαναζεσταίνετε όταν σερβίρετε.
  • Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε το αλεύρι και το χρησιμοποιείτε για να πασπαλίσετε πολύ ελαφρά το συκώτι. Ρίξτε το λάδι στο καυτό τηγάνι, αλατοπιπερώνετε καλά το συκώτι με θαλασσινό αλάτι και στη συνέχεια τηγανίζετε για όχι περισσότερο από 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, αλλά όσο το λάδι είναι ακόμα ζεστό, προσθέστε τα κρεμμύδια τουρσί. Καθώς τα κρεμμύδια αρχίζουν να καραμελώνουν, τα βάζετε στο πιάτο με το συκώτι. Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι, το οποίο μέχρι τώρα θα πρέπει να είναι αρκετά δροσερό για να μην το κάψετε. Προσθέστε λίγο λάδι στο τηγάνι αν φαίνεται στεγνό. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να μαλακώνει αλλά να μην έχει καθόλου χρώμα, προσθέστε 4-5 λεπτές φέτες από το βούτυρο μαϊντανού και μερικούς από τους χυμούς του συκωτιού. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το βούτυρο να λιώσει αλλά όχι το χρώμα.
  • Συσσωρεύστε τον πουρέ σας σε δύο πιάτα, από πάνω με το συκώτι, κομμένο σε φέτες αν θέλετε, και τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, ραντίστε γενναιόδωρα πάνω από το βούτυρο. Σερβίρετε με τραγανή σαλάτα μουστάρδας.

Καλή όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

34% χαμηλότερος κίνδυνος καρδιακής νόσου με επαρκή λήψη Κ2

Μοσχαρίσιο συκώτι: Μια συνταγή πλούσια, μεστή και γεμάτη αρώματα

Μάθετε όλες τις κοπές του μοσχαριού μαζί με τον χασάπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Μέλι: Τι θα πρέπει να προσέξετε;

Μέλι: Το μέλι είναι ένα φυσικό προϊόν που έχει πολλά οφέλη για την υγεία, αλλά απαιτεί και κάποια προσοχή στη χρήση του. Παρά τις θετικές του ιδιότητες, υπάρχουν ορισμένες περιπτώσεις και παράγοντες στους οποίους πρέπει να είμαστε προσεκτικοί

Αναψυκτικά: Γιατί μας εθίζουν τόσο πολύ;

Αναψυκτικά: Η εξάρτηση από τα αναψυκτικά με ανθρακικό είναι μια κοινή, αλλά σοβαρή κατάσταση που επηρεάζει πολλούς ανθρώπους, ειδικά λόγω της περιεκτικότητάς τους σε ζάχαρη, καφεΐνη και τεχνητές γλυκαντικές ουσίες. Η συνεχής κατανάλωση αυτών των ποτών

Brunch: Ιδέες για λαχταριστές δημιουργίες

Brunch: Το brunch δεν είναι απλώς ένα γεύμα, αλλά μια ευκαιρία να μοιραστείτε στιγμές με τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε αυτές τις συνταγές για να προσθέσετε γεύση και δημιουργικότητα στο τραπέζι σας.

Ηλιόσπορος: Ένας θησαυρός για την υγεία των οστών

Ηλιόσπορος: Χάρη στα θρεπτικά συστατικά που περιέχουν, όπως μαγνήσιο, φώσφορο και βιταμίνη Ε, μπορούν να βοηθήσουν στη διατήρηση γερών οστών και στην πρόληψη ασθενειών όπως η οστεοπόρωση.

Αυτό το πρωινό για μακροζωία τρώνε οι γηραιότεροι άνθρωποι του κόσμου 

Στην Ικαρία, για παράδειγμα, οι γηραιότεροι συχνά ξεκινούν την ημέρα τους με ένα φλιτζάνι τσάι από βότανα, που συνδυάζεται με ψωμί ολικής αλέσεως και ελαιόλαδο, συνοδευόμενο από ελιές και φρέσκα λαχανικά. Αυτές οι τροφές όχι μόνο είναι θρεπτικές αλλά και γεμάτες αντιοξειδωτικά, που βοηθούν στην καταπολέμηση της φθοράς που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες.

Πώς να φτιάξετε πεντανόστιμο σπιτικό ψωμί;

Ψωμί DIY: Μπορείτε να απολαύσετε φρέσκο ​​ψωμί που θα γεμίσει το σπίτι σας με άρωμα και ζεστασιά. Ξεκινήστε σήμερα και ανακαλύψτε τη μαγεία του σπιτικού ψωμιού!

Πώς να ενθαρρύνετε τα παιδιά να τρώνε υγιεινά;

Υγιεινή διατροφή: Η ανάπτυξη υγιεινών διατροφικών συνηθειών στα παιδιά απαιτεί υπομονή και δημιουργικότητα. Προσφέρετε υγιεινό φαγητό ως διασκεδαστική εμπειρία και δώστε τους την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην προετοιμασία του.

Vegan Sushi: Μια νόστιμη εναλλακτική για τους λάτρεις της φύσης

Vegan Sushi: Το σούσι λαχανικών είναι μια νόστιμη, πρωτοποριακή και βιώσιμη εκδοχή της παραδοσιακής ιαπωνικής κουζίνας. Δεν απευθύνεται μόνο σε χορτοφάγους, αλλά και σε όλους όσους αναζητούν νέες γεύσεις και έναν πιο συνειδητό τρόπο διατροφής.

Close Icon