Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Συκώτι με πουρέ: Θρεπτικό πιάτο με μοσχαρίσιο συκώτι και πουρέ πατάτας

Συκώτι με πουρέ: Θρεπτικό πιάτο με μοσχαρίσιο συκώτι και πουρέ πατάτας

Συκώτι με πουρέ: Εάν ψάχνετε μια συνταγή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με μεστή γεύση, τότε απολαύστε συκώτι με πουρέ πατάτας.


Αν ψάχνετε κάτι διαφορετικό και συνάμα θρεπτικό για το οικογενειακό μεσημεριάτικο τραπέζι, σου έχουμε τη λύση! Το συκώτι αποτελεί ένα ιδανικό πιάτο, το οποίο θα δώσει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, το σίδηρο και τα μέταλλα που χρειάζεται ο οργανισμός μας. η καλύτερη επιλογή για συνοδευτικό είναι ο πουρές από πατάτα. Δοκιμάστε το και θα καταλάβετε κι εσείς πόσο απολαυστικό φαγητό είναι!

Η πιο εύκολη συνταγή με συκώτι

Υλικά συνταγής:

Για τον πουρέ:

  • 3 μεγάλες πατάτες ψησίματος
  • 1/2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 150ml πλήρες γάλα
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο

Για το μυρωδάτο βούτυρο:

  • 100γρ βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Για το συκώτι:

  • 1 κ.σ. απλό αλεύρι
  • 200γρ συκώτι αρνιού, κομμένο και κομμένο σε 2 κομμάτια (πάχους περίπου 1 εκ.)
  • 1-2 κ.σ. ηλιέλαιο
  • μικρή χούφτα μίνι κρεμμύδια τουρσί
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολύ ψιλοκομμένες

Παρασκευή συνταγής:

  • Θερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Τρυπάτε τις πατάτες παντού με ένα διχάρι, τρίβετε με λάδι και ψήνετε απευθείας στο ράφι του φούρνου για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μόλις μαγειρευτεί, αφήστε το για 10-15 λεπτά ή μέχρι να κρυώσει αρκετά για να το χειριστεί, στη συνέχεια κόψτε στη μέση, βγάλτε τη σάρκα πατάτας και σπρώξτε την μέσα από ένα ρύζι πατάτας ή σουρωτήρι. Καλύψτε μέχρι να χρειαστεί.
  • Ανακατέψτε τα συστατικά βουτύρου και τα μυρωδικά μαζί, απλώστε τα σε ένα ξύλο κοπής, κυλήστε τα και περιστρέψτε τις άκρες σφιχτά ώστε να μοιάζει με κράκερ. Βάζουμε στην κατάψυξη για 10-15 λεπτά να σφίξει.
  • Ζεσταίνετε το γάλα και το βούτυρο για τον πουρέ σε μια κατσαρόλα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να αρχίσει να σιγοβράζει το μείγμα. Ρίξτε αυτό πάνω τη πατάτα, πολτοποιήστε και πασπαλίστε πάνω με μοσχοκάρυδο και λίγο καρύκευμα. Διατηρείτε ζεστό ή ξαναζεσταίνετε όταν σερβίρετε.
  • Ζεσταίνετε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αλατοπιπερώνετε το αλεύρι και το χρησιμοποιείτε για να πασπαλίσετε πολύ ελαφρά το συκώτι. Ρίξτε το λάδι στο καυτό τηγάνι, αλατοπιπερώνετε καλά το συκώτι με θαλασσινό αλάτι και στη συνέχεια τηγανίζετε για όχι περισσότερο από 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και καλύπτετε με αλουμινόχαρτο.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, αλλά όσο το λάδι είναι ακόμα ζεστό, προσθέστε τα κρεμμύδια τουρσί. Καθώς τα κρεμμύδια αρχίζουν να καραμελώνουν, τα βάζετε στο πιάτο με το συκώτι. Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι, το οποίο μέχρι τώρα θα πρέπει να είναι αρκετά δροσερό για να μην το κάψετε. Προσθέστε λίγο λάδι στο τηγάνι αν φαίνεται στεγνό. Μόλις το σκόρδο αρχίσει να μαλακώνει αλλά να μην έχει καθόλου χρώμα, προσθέστε 4-5 λεπτές φέτες από το βούτυρο μαϊντανού και μερικούς από τους χυμούς του συκωτιού. Σβήστε τη φωτιά και αφήστε το βούτυρο να λιώσει αλλά όχι το χρώμα.
  • Συσσωρεύστε τον πουρέ σας σε δύο πιάτα, από πάνω με το συκώτι, κομμένο σε φέτες αν θέλετε, και τα κρεμμύδια. Στη συνέχεια, ραντίστε γενναιόδωρα πάνω από το βούτυρο. Σερβίρετε με τραγανή σαλάτα μουστάρδας.

Καλή όρεξη!!!

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Βελγικό μοσχάρι Carbonnade με μπύρα

34% χαμηλότερος κίνδυνος καρδιακής νόσου με επαρκή λήψη Κ2

Μοσχαρίσιο συκώτι: Μια συνταγή πλούσια, μεστή και γεμάτη αρώματα

Μάθετε όλες τις κοπές του μοσχαριού μαζί με τον χασάπη

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon