Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σύκο μαρμελάδα: Πώς να φτιάξετε την πιο γλυκιά επικάλυψη από μαρμελάδα σύκο

Σύκο μαρμελάδα: Πώς να φτιάξετε την πιο γλυκιά επικάλυψη από μαρμελάδα σύκο

Σύκο μαρμελάδα: Απολαύστε τη σπιτική σας μαρμελάδα σύκο σε φρυγανιές, μπισκότα ή ως γέμιση για αρτοσκευάσματα. Αυτή η συνταγή μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί αν έχετε μεγαλύτερη ποσότητα σύκων να χρησιμοποιήσετε.


Η μαρμελάδα σύκο είναι ένα νόστιμο άλειμμα που φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι με φρέσκα σύκα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για την παρασκευή μαρμελάδας σύκου που μπορείτε να την απολαύσετε σε τοστ, κράκερ ή ως επικάλυψη για γιαούρτι ή παγωτό.

       Συστατικά:

  • 2 κιλά φρέσκα σύκα, τα κοτσάνια αφαιρούνται και ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι νερό

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα σύκα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  2. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 20-30 λεπτά.
  3. Μόλις τα σύκα έχουν ψηθεί και το μείγμα έχει πήξει, χρησιμοποιήστε έναν πουρέ πατάτας ή ένα μπλέντερ για να πολτοποιήσετε τα σύκα στην επιθυμητή συνοχή. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν μια πιο χοντρή μαρμελάδα, ενώ άλλοι προτιμούν μια πιο λεία υφή.
  4. Συνεχίστε να μαγειρεύετε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. Η μαρμελάδα θα συνεχίσει να πήζει καθώς ψήνεται.
  5. Για να ελέγξετε εάν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα σε ένα παγωμένο πιάτο και γείρετε το πιάτο. Αν η μαρμελάδα μείνει στη θέση της και δεν τρέχει, είναι έτοιμη. Αν είναι ακόμα πολύ ρευστό, συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
  6. Μόλις η μαρμελάδα φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς.
  7. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα και κλείστε με καπάκια. Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει εντελώς πριν την βάλετε στο ψυγείο. Η μαρμελάδα θα διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες.

Απολαύστε τη σπιτική σας μαρμελάδα σύκο σε φρυγανιές, μπισκότα ή ως γέμιση για αρτοσκευάσματα. Αυτή η συνταγή μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί αν έχετε μεγαλύτερη ποσότητα σύκων να χρησιμοποιήσετε. Η φυσική γλυκύτητα των σύκων σε συνδυασμό με την πικρή γεύση του χυμού λεμονιού δημιουργεί μια τέλεια ισορροπημένη μαρμελάδα που σίγουρα θα είναι μια επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα της Καλαμάτας

Οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση αποξηραμένων σύκων

Φραγκόσυκο - Ο πολύτιμος καρπός του κάκτου

Ξερά σύκα: Γνωρίστε τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Overnight Oats με Φράουλα

Overnight Oats με Φράουλα: Η άνοιξη φέρνει χρώμα, φρεσκάδα και ενέργεια — ακριβώς ό,τι χρειάζεται και το πρωινό μας! Με τις φράουλες στην καλύτερή τους εποχή, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από ένα μπολ γεμάτο γεύση

Τα κεράσια βοηθούν στην καταπολέμηση του άγχους;

Κεράσια: Τα κεράσια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φρούτα της εποχής και γνωστά για τις πολλές θρεπτικές τους ιδιότητες. Αλλά πέρα από την υπέροχη γεύση τους, μπορεί να αναρωτιέσαι αν τα κεράσια

Σολομός εγκέφαλος: Μπορεί η κατανάλωση σολομού να αποτρέψει την γνωστική έκπτωση;

Σολομός εγκέφαλος: Ο σολομός είναι ένα ψάρι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που έχει συσχετιστεί με διάφορα οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των εγκεφαλικών λειτουργιών. Περιέχει υψηλές ποσότητες ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα

Ριζότο συνταγή: Το μυστικό για το τέλειο ριζότο

Ριζότο συνταγή: Η προετοιμασία του τέλειου ριζότο είναι μια τέχνη που απαιτεί προσοχή, υπομονή και αγάπη για τη μαγειρική. Ακολουθώντας συγκεκριμένα βήματα, μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πιάτο που θα λατρέψουν η οικογένεια και οι φίλοι σας.

Τι πρέπει να προσέξετε στους ξηρούς καρπούς

Ξηροί καρποί: Οι ξηροί καρποί αποτελούν μια εξαιρετικά θρεπτική επιλογή για σνακ ή προσθήκη στα γεύματα. Είναι πλούσιοι σε καλά λιπαρά, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και αντιοξειδωτικά, και σχετίζονται με οφέλη για την καρδιά, τον εγκέφαλο

Τα οφέλη του νατρίου που θα σας εκπλήξουν

Νάτριο: Το νάτριο είναι ένα βασικό μέταλλο και ηλεκτρολύτης, απαραίτητο για τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Αν και συχνά δαιμονοποιείται λόγω της υπερκατανάλωσης αλατιού,

Μπύρα: Πότε μπορεί να γίνει τοξική;

Μπύρα: Η μπύρα, αν και καταναλώνεται ευρέως και συχνά σε κοινωνικές περιστάσεις, μπορεί να είναι τοξική για τον οργανισμό σε ορισμένες περιπτώσεις.

Close Icon