Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σύκο μαρμελάδα: Πώς να φτιάξετε την πιο γλυκιά επικάλυψη από μαρμελάδα σύκο

Σύκο μαρμελάδα: Πώς να φτιάξετε την πιο γλυκιά επικάλυψη από μαρμελάδα σύκο

Σύκο μαρμελάδα: Απολαύστε τη σπιτική σας μαρμελάδα σύκο σε φρυγανιές, μπισκότα ή ως γέμιση για αρτοσκευάσματα. Αυτή η συνταγή μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί αν έχετε μεγαλύτερη ποσότητα σύκων να χρησιμοποιήσετε.


Η μαρμελάδα σύκο είναι ένα νόστιμο άλειμμα που φτιάχνεται εύκολα στο σπίτι με φρέσκα σύκα. Ακολουθεί μια απλή συνταγή για την παρασκευή μαρμελάδας σύκου που μπορείτε να την απολαύσετε σε τοστ, κράκερ ή ως επικάλυψη για γιαούρτι ή παγωτό.

       Συστατικά:

  • 2 κιλά φρέσκα σύκα, τα κοτσάνια αφαιρούνται και ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
  • 1/4 φλιτζάνι νερό

Οδηγίες:

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ανακατεύουμε τα ψιλοκομμένα σύκα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το νερό. Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
  2. Μαγειρέψτε το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν τα σύκα και να διαλυθεί η ζάχαρη. Αυτό θα διαρκέσει περίπου 20-30 λεπτά.
  3. Μόλις τα σύκα έχουν ψηθεί και το μείγμα έχει πήξει, χρησιμοποιήστε έναν πουρέ πατάτας ή ένα μπλέντερ για να πολτοποιήσετε τα σύκα στην επιθυμητή συνοχή. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν μια πιο χοντρή μαρμελάδα, ενώ άλλοι προτιμούν μια πιο λεία υφή.
  4. Συνεχίστε να μαγειρεύετε τη μαρμελάδα σε χαμηλή φωτιά για άλλα 10-15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για να μην κολλήσει. Η μαρμελάδα θα συνεχίσει να πήζει καθώς ψήνεται.
  5. Για να ελέγξετε εάν η μαρμελάδα είναι έτοιμη, τοποθετήστε μια μικρή ποσότητα σε ένα παγωμένο πιάτο και γείρετε το πιάτο. Αν η μαρμελάδα μείνει στη θέση της και δεν τρέχει, είναι έτοιμη. Αν είναι ακόμα πολύ ρευστό, συνεχίστε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα.
  6. Μόλις η μαρμελάδα φτάσει στην επιθυμητή σύσταση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε τη μαρμελάδα να κρυώσει ελαφρώς.
  7. Μεταφέρετε τη μαρμελάδα σε καθαρά, αποστειρωμένα βάζα και κλείστε με καπάκια. Αφήστε τη μαρμελάδα να κρυώσει εντελώς πριν την βάλετε στο ψυγείο. Η μαρμελάδα θα διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι και δύο εβδομάδες.

Απολαύστε τη σπιτική σας μαρμελάδα σύκο σε φρυγανιές, μπισκότα ή ως γέμιση για αρτοσκευάσματα. Αυτή η συνταγή μπορεί εύκολα να διπλασιαστεί ή να τριπλασιαστεί αν έχετε μεγαλύτερη ποσότητα σύκων να χρησιμοποιήσετε. Η φυσική γλυκύτητα των σύκων σε συνδυασμό με την πικρή γεύση του χυμού λεμονιού δημιουργεί μια τέλεια ισορροπημένη μαρμελάδα που σίγουρα θα είναι μια επιτυχία με την οικογένεια και τους φίλους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα της Καλαμάτας

Οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση αποξηραμένων σύκων

Φραγκόσυκο - Ο πολύτιμος καρπός του κάκτου

Ξερά σύκα: Γνωρίστε τα ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά τους

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon