Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σύκα γλυκό: Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.


Απολαύστε τη γεύση σας με ένα λαχταριστό και κομψό επιδόρπιο με την πλούσια γλύκα των σύκων. Σας παρουσιάζουμε: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.

Για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε αυτό το μαγειρικό αριστούργημα, συγκεντρώστε φρέσκα, ώριμα σύκα – κατά προτίμηση ποικιλίες Black Mission ή Brown Turkey – για τη φυσική τους γλυκύτητα και την τρυφερή υφή τους. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ξεκινήστε πλένοντας απαλά και στεγνώνοντας τα σύκα και μετά κόψτε κάθε σύκο στη μέση κατά μήκος, προσέχοντας να μην τα κόψετε μέχρι το τέλος. Τοποθετήστε τα κομμένα σύκα στη μέση, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, στο έτοιμο ταψί.

Στη συνέχεια, περιχύστε τα σύκα γενναιόδωρα με μέλι υψηλής ποιότητας, επιτρέποντας στο χρυσό νέκταρ να εισχωρήσει στις σχισμές των φρούτων. Το μέλι προσθέτει μια παρακμιακή γλυκύτητα και βοηθά στην καραμελοποίηση των σύκων καθώς ψήνονται, ενισχύοντας τη γεύση και την υφή τους.

Μόλις τα σύκα καλυφθούν απαλά με μέλι, μεταφέρετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 12-15 λεπτά ή μέχρι τα σύκα να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, με τις άκρες τους να ροδίσουν ελαφρώς.

Όσο ψήνονται τα σύκα, ετοιμάστε τα συνοδευτικά συστατικά αυτού του εκλεκτού γλυκού. Ρίξτε με κουτάλι το πολυτελές τυρί μασκαρπόνε σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος, αφήνοντάς το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για βέλτιστη κρεμώδη υφή.

Θρυμματίστε μια χούφτα ψητά φιστίκια σε χοντρά κομμάτια, προσθέτοντας μια απολαυστική τραγανή γεύση και γεύση ξηρών καρπών στο επιδόρπιο. Αφήνουμε στην άκρη για γαρνίρισμα.

Μόλις τα σύκα ψηθούν όμορφα και μαλακώσουν, τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς. Για να σερβίρετε, ρίξτε μια γενναιόδωρη κουταλιά μασκαρπόνε σε κάθε πιάτο, τοποθετήστε πολλά μισά σύκα ψημένα με μέλι και πασπαλίστε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης για μια τελευταία πινελιά.

Με τον αρμονικό συνδυασμό γλυκών, κρεμωδών και ξηρών γεύσεων, τα ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια είναι βέβαιο ότι θα εκθαμβώσουν τους γευστικούς σας κάλυκες και θα σας αφήσουν να λαχταρήσετε περισσότερο. Απολαύστε αυτό το εκλεπτυσμένο επιδόρπιο ως ένα αξέχαστο φινάλε σε οποιοδήποτε γεύμα ή μια παρακμιακή απόλαυση για ειδικές περιστάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα της Καλαμάτας

Οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση αποξηραμένων σύκων

Σύκα: Η γευστική λύση για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά

Ξερά σύκα με ελαιόλαδο - Μια φυσική λύση για τον πόνο των αρθρώσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

8 τροφές για υγιή πέψη

Πέψη διατροφή: Η σωστή διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Ορισμένες τροφές είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες, καθώς περιέχουν φυτικές ίνες, ένζυμα και προβιοτικά που διευκολύνουν την πέψη και προλαμβάνουν δυσφορία,

Close Icon