Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σύκα γλυκό: Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Το πιο νόστιμο γλυκό με σύκα για όλους

Σύκα γλυκό: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.



Απολαύστε τη γεύση σας με ένα λαχταριστό και κομψό επιδόρπιο με την πλούσια γλύκα των σύκων. Σας παρουσιάζουμε: Ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια Αιγίνης, μια δελεαστική απόλαυση που απολαμβάνει τις αισθήσεις και αφήνει μια μόνιμη εντύπωση.


Για να ξεκινήσετε να φτιάχνετε αυτό το μαγειρικό αριστούργημα, συγκεντρώστε φρέσκα, ώριμα σύκα – κατά προτίμηση ποικιλίες Black Mission ή Brown Turkey – για τη φυσική τους γλυκύτητα και την τρυφερή υφή τους. Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 375°F (190°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Ξεκινήστε πλένοντας απαλά και στεγνώνοντας τα σύκα και μετά κόψτε κάθε σύκο στη μέση κατά μήκος, προσέχοντας να μην τα κόψετε μέχρι το τέλος. Τοποθετήστε τα κομμένα σύκα στη μέση, με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, στο έτοιμο ταψί.

Στη συνέχεια, περιχύστε τα σύκα γενναιόδωρα με μέλι υψηλής ποιότητας, επιτρέποντας στο χρυσό νέκταρ να εισχωρήσει στις σχισμές των φρούτων. Το μέλι προσθέτει μια παρακμιακή γλυκύτητα και βοηθά στην καραμελοποίηση των σύκων καθώς ψήνονται, ενισχύοντας τη γεύση και την υφή τους.

Μόλις τα σύκα καλυφθούν απαλά με μέλι, μεταφέρετε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνετε για 12-15 λεπτά ή μέχρι τα σύκα να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, με τις άκρες τους να ροδίσουν ελαφρώς.

Όσο ψήνονται τα σύκα, ετοιμάστε τα συνοδευτικά συστατικά αυτού του εκλεκτού γλυκού. Ρίξτε με κουτάλι το πολυτελές τυρί μασκαρπόνε σε ένα μικρό μπολ σερβιρίσματος, αφήνοντάς το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για βέλτιστη κρεμώδη υφή.

Θρυμματίστε μια χούφτα ψητά φιστίκια σε χοντρά κομμάτια, προσθέτοντας μια απολαυστική τραγανή γεύση και γεύση ξηρών καρπών στο επιδόρπιο. Αφήνουμε στην άκρη για γαρνίρισμα.

Μόλις τα σύκα ψηθούν όμορφα και μαλακώσουν, τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν ελαφρώς. Για να σερβίρετε, ρίξτε μια γενναιόδωρη κουταλιά μασκαρπόνε σε κάθε πιάτο, τοποθετήστε πολλά μισά σύκα ψημένα με μέλι και πασπαλίστε με θρυμματισμένα φιστίκια Αιγίνης για μια τελευταία πινελιά.

Με τον αρμονικό συνδυασμό γλυκών, κρεμωδών και ξηρών γεύσεων, τα ψητά σύκα με μέλι με μασκαρπόνε και φιστίκια είναι βέβαιο ότι θα εκθαμβώσουν τους γευστικούς σας κάλυκες και θα σας αφήσουν να λαχταρήσετε περισσότερο. Απολαύστε αυτό το εκλεπτυσμένο επιδόρπιο ως ένα αξέχαστο φινάλε σε οποιοδήποτε γεύμα ή μια παρακμιακή απόλαυση για ειδικές περιστάσεις.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Μερικά από τα πιο νόστιμα πιάτα της Καλαμάτας

Οφέλη από την καθημερινή κατανάλωση αποξηραμένων σύκων

Σύκα: Η γευστική λύση για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά

Ξερά σύκα με ελαιόλαδο - Μια φυσική λύση για τον πόνο των αρθρώσεων

svg%3E svg%3E
svg%3E
Αφιέρωμα στον Διαβήτη healthwebgr svg%3E
Περισσότερα

Εγκυμοσύνη: Η ανάγκη για θρεπτικά συστατικά που συχνά αγνοείται

Εγκυμοσύνη: Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι πολλές έγκυες ενδέχεται να μην λαμβάνουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να υποστηρίξουν μια υγιή εγκυμοσύνη, κάτι που μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία τους και την ανάπτυξη του εμβρύου.

Πρωτεΐνη: Ο σύμμαχός σας στην απώλεια βάρους;

Πρωτεΐνη: Η πρωτεΐνη δεν είναι απλώς ένα θρεπτικό συστατικό, αλλά ένα ισχυρό εργαλείο απώλειας βάρους. Βοηθά στον έλεγχο της όρεξης, στη διατήρηση της μυϊκής μάζας και στην αύξηση της θερμογένεσης.

Ο καρπός που χαρίζει ενέργεια καλύτερα κι από τον καφέ 

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των goji berries είναι η υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα, και σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες είναι απαραίτητες για την παραγωγή ενέργειας στο σώμα.

Ασβέστιο: Υγιεινά ροφήματα για ισχυρά οστά

Ασβέστιο: Το ασβέστιο είναι ένα από τα πιο σημαντικά μέταλλα για το σώμα, καθώς συμβάλλει στην υγεία των οστών, των δοντιών, του νευρικού συστήματος και της καρδιοαγγειακής λειτουργίας.

Αχλάδια: Πέντε λόγοι για να τρώτε περισσότερα

Τα αχλάδια είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, οι οποίες βοηθούν στην πέψη και προάγουν την υγεία του εντέρου. Μόνο ένα μέτριο αχλάδι περιέχει περίπου 5-6 γραμμάρια φυτικών ινών, που συμβάλλουν στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα, ενώ βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού.

Close Icon