Search Icon
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Διατροφή

Σχολική τούρτα με χρωματιστή τρούφα

Σχολική τούρτα με χρωματιστή τρούφα

Το σχολικό κέικ έχει μερικά διαφορετικά ονόματα – μερικές φορές ονομάζεται κέικ παλιάς σχολής, ρετρό τούρτα, κέικ σχολικού δείπνου ή «παντεσπάνι με τρούφα από πάνω».


Θέλετε ένα νοσταλγικό ταξίδι στις γεύσεις της παιδικής σας ηλικίας; Μια κλασική σχολική τούρτα θα σας ενθουσιάσει! Το σχολικό κέικ έχει μερικά διαφορετικά ονόματα – μερικές φορές ονομάζεται κέικ παλιάς σχολής, ρετρό τούρτα, κέικ σχολικού δείπνου ή «παντεσπάνι με τρούφα από πάνω».

Ήταν πάντα επιτυχία στα σχολικά δείπνα. Αμέσως αναγνωρίσιμο, είναι ένα βασικό sponge cake που καλύπτεται με μια στρώση γλάσο και μια γενναιόδωρη ποσότητα από τρούφα. Και αυτό είναι κυριολεκτικά – τίποτα το υπερβολικά φανταχτερό, αλλά αρκετά νόστιμο. Τα παιδιά το γεύονται γεμάτα από ενθουσιασμό και ελπίζουν να υπάρχει πάντα περισσότερο!

Συστατικά:

  • 200g βούτυρο, μαλακωμένο
  • 200g ζάχαρη άχνη
  • 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 200g αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 ml γάλα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 200g ζάχαρη άχνη
  • Χρωματιστή τρούφα

Μέθοδος:

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C και μετά βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ 20 x 30cm και στρώνουμε με χαρτί ψησίματος.
  • Βάζετε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ και χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν και μετά προσθέστε τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα και τη βανίλια και χτυπήστε ξανά μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη.
  • Απλώστε τη ζύμη στο έτοιμο ταψί, φροντίζοντας να είναι επίπεδο και στις γωνίες.
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα, που μπαίνει στη μέση του κέικ.
  • Αφήνουμε να κρυώσει στη φόρμα πριν φτιάξουμε ένα παχύρρευστο γλάσο για να απλωθεί και στη συνέχεια ρίχνουμε πολλά ραντίσματα.
  • Αφήστε το γλάσο να δέσει πριν το κόψετε σε τετράγωνα και σερβίρετε με ζεστή κρέμα, αν θέλετε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις για την υγεία από την Ελλάδα και τον Κόσμο
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ακολουθήστε το healthweb.gr στο κανάλι μας στο YouTube

Διαβάστε Eπίσης:

Δημιουργήστε το δικό σας σπιτικό κέικ

Μια πεντανόστιμη τούρτα σοκολάτας έτοιμη σε 25 λεπτά

Πανεύκολο λαχταριστό κέικ για όλες τις ώρες

Συνοδέψτε τον καφέ σας με κέικ καρότου

svg%3E svg%3E
svg%3E
svg%3E
Περισσότερα

Χάνουν τα λαχανικά τις βιταμίνες τους στο μαγείρεμα;

Λαχανικά: Το μαγείρεμα των λαχανικών είναι ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους προετοιμασίας τους, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι αυτό μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια βιταμινών και άλλων θρεπτικών συστατικών.

Πώς να διαλέξετε τα αβοκάντο σας

Αβοκάντο: Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικά θρεπτικό φρούτο, αλλά η επιλογή του σωστού μπορεί να είναι δύσκολη αν δεν ξέρετε τι να προσέξετε. Ακολουθούν μερικές συμβουλές

Πώς να κάνετε τις σαλάτες σας πιο γευστικές

Σαλάτες: Οι σαλάτες δεν χρειάζεται να είναι βαρετές! Με μερικές δημιουργικές πινελιές, μπορείτε να τις κάνετε πιο γευστικές και απολαυστικές. Δοκιμάστε αυτούς τους επτά τρόπους

Απολαυστική σπιτική πίτσα με προζύμι

Σπιτική πίτσα με προζύμι: Η πίτσα με προζύμι (sourdough) είναι μια πιο υγιεινή και γευστική εκδοχή της κλασικής πίτσας, χάρη στη φυσική ζύμωση που προσφέρει το προζύμι. Αυτό το είδος ζύμης έχει πλούσια γεύση, τραγανή κρούστα

Το όσπριο που έχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα αυγά 

Η σόγια μπορεί να καταναλωθεί με διάφορους τρόπους, όπως σε μορφή tofu, tempeh, σόγιας σε σπόρους, ελαιούχων προϊόντων και γάλατος σόγιας. Το tofu, για παράδειγμα, είναι μια δημοφιλής επιλογή, καθώς είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές συνταγές.

Αυτά είναι τα φρούτα πιο πλούσια σε αντιοξειδωτικά

Αντιοξειδωτικά: Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά για την υγεία μας, καθώς βοηθούν στην καταπολέμηση των ελεύθερων ριζών που προκαλούν γήρανση και χρόνιες ασθένειες. Ορισμένα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια

Γιατί είναι τόσο σημαντικά τα ενδιάμεσα γεύματα;

Ενδιάμεσα Γεύματα: Τα σνακ παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας, καθώς βοηθούν στη διατήρηση της ενέργειας, στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και στην αποφυγή της υπερκατανάλωσης τροφής στα κυρίως γεύματα.

Close Icon